Időkibővítő
béel
2018. december 13. csütörtök, 10:37
A korrupció miatt elítélt Gabriel Berca kijött a börtönből.

Már el is hagyhatta a börtönt Gabriel Berca volt belügyminiszter, miután a Vaslui megyei törvényszék szerdán elutasította az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) fellebbezését, jóváhagyva a vaslui-i bíróság alapfokú ítéletét, amelyben jóváhagyta a volt tárcavezető feltételes szabadlábra helyezését.

Bercát 2017. december 14-én, vagyis tavaly ítélték jogerősen két év letöltendő szabadságvesztésre befolyással üzérkedése miatt, most büntetése felének letöltése után, jó magaviselete miatt helyezték feltételesen szabadlábra.

A volt demokrata-liberális párti (PDL) politikus – a párt is volt meg a politikus is – a DNA szerint még a 2010 és 2012 közötti időszakban, szenátorként és a PDL Bákó megyei szervezetének elnökeként 185 ezer eurónyi csúszópénzt fogadott el egy üzletembertől, hogy elintézze: egy önkormányzat kifizesse neki a cége által elvégzett munkálatok ellenértékét.

A Viorel Rusu nevű üzletember a Bákó megyei Ardeoani község önkormányzatával kötött szerződést építési munkálatok elvégzésére. A szerződés értéke mintegy 5,6 millió lej volt.

A gond csak az volt, hogy az önkormányzat nem fizetett, mivel nem volt miből. Rusu ezt követően egy volt képviselőn, Mihai Banun keresztül – aki 2200 000 eurót kért – környékezte meg Bercát, hogy járjon közben az ügyben. A két honatya a vesztegetés fejében arra tett ígéretet, hogy közbenjár a kormánynál annak érdekében, hogy pénzt utaljanak ki Ardeoani önkormányzatának, amelyből az kifizetheti az üzletembert.

Berca korábban Traian Băsescu államfő tanácsadója volt, majd 2012-ben, az Ungureanu-kormányban vezette a belügyi tárcát. 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29245
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.