Új szövetség
béel
2018. december 12. szerda, 13:44
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
A kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) továbbra is ott pocskondiázza a négy ellenzéki, nemzeti liberális párti (PNL) polgármester által tető hozott Nyugati Szövetséget, ahol éri. 
 
Most éppen  Dorel Căprar, a párt parlamenti képviselője és Arad megyei elnöke ment neki a Kolozsvár, Temesvár, Nagyvárad és Arad társulása nyomán létrejött szövetségnek, mondván: az semmit sem ér, csupán a politikai imázsépítést szolgálja a tavaszi európai parlamenti választások előtt.
 
Szerinte a Nyugati Szövetség csupán „politikai-választási szövetség”, legalábbis Gheorghe Falcă aradi polgármester számára.
 
Căprar szerint a PSD irányította kormány is támogatja a helyi közösségeket, és egyébként is, országos szinten jelenleg összesen 391 helyi szintű, önkormányzatok közötti társulás működik különböző közös infrastrukturális projektek megvalósítására.
 
Vagyis a négy liberális polgármester projektjében semmi új, de legalább semmi elítélendő sincs – így  Căprar.
 
A PSD-s politikus egyenesen azt állítja, hogy a négy elöljáró által megvalósítani kívánt autópályák vagy gyorsvasutak a kormány prioritás-listáján is szerepelnek, és amúgy sem építhetnék meg őket, mivel ez meghaladja a hatáskörüket, egy autópálya ugyanis az országos úthálózat része.
 
Nem így gondolja ugyanakkor Déva liberális polgármestere, Florin Oancea, aki közölte: jövőre ő is csatlakozni kíván a Nyugati Szövetséghez.
 
Mint ismeretes, a négy elöljáró a bukaresti tökéletlenkedést és központosítást megelégelve döntött úgy, hogy a szövetség révén közvetlenül Brüsszelnél pályázza majd meg az infrastrukturális fejlesztésekhez szüksége forrásokat. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29232
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.
Petru Daea ismét felhergelte az Európai Bizottságot.
Ilyen sem történik minden nap a kis erdélyi magyar politikai prérin.
Vajon mit tenne az ortodox egyház, ha a teniszcsillag történetesen görög-katolikus lenne?
Most épp nem a magyar feliratokkal van baj. Hanem mindennel.
A szerző szerint Románia lassan bekerül a szamárpadba, Magyarország és Lengyelország mellé. Igen ám, csak a mioritikus hazából hiányoznak az ütőképes politikusok.
Álorvosok után álbetegek – így élünk mi.
Ijesztő állapotokat fedett fel az idei Someș Delivery.
Gödrök, buldózerek, daruk és romok között nem lehet normálisan élni. Andrei Pleșu kiváló írása.
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Méltóságos és mioritikus hazai, továbbá demokratikus európai hölgyek és urak, most lehet mondani, hogy ebben a Romániában milyen szépen rendezték a kisebbségi ügyeket.
Mintha az utak végül összeesküdtek volna ellene.