Új szövetség
béel
2018. december 12. szerda, 13:44
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
A kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) továbbra is ott pocskondiázza a négy ellenzéki, nemzeti liberális párti (PNL) polgármester által tető hozott Nyugati Szövetséget, ahol éri. 
 
Most éppen  Dorel Căprar, a párt parlamenti képviselője és Arad megyei elnöke ment neki a Kolozsvár, Temesvár, Nagyvárad és Arad társulása nyomán létrejött szövetségnek, mondván: az semmit sem ér, csupán a politikai imázsépítést szolgálja a tavaszi európai parlamenti választások előtt.
 
Szerinte a Nyugati Szövetség csupán „politikai-választási szövetség”, legalábbis Gheorghe Falcă aradi polgármester számára.
 
Căprar szerint a PSD irányította kormány is támogatja a helyi közösségeket, és egyébként is, országos szinten jelenleg összesen 391 helyi szintű, önkormányzatok közötti társulás működik különböző közös infrastrukturális projektek megvalósítására.
 
Vagyis a négy liberális polgármester projektjében semmi új, de legalább semmi elítélendő sincs – így  Căprar.
 
A PSD-s politikus egyenesen azt állítja, hogy a négy elöljáró által megvalósítani kívánt autópályák vagy gyorsvasutak a kormány prioritás-listáján is szerepelnek, és amúgy sem építhetnék meg őket, mivel ez meghaladja a hatáskörüket, egy autópálya ugyanis az országos úthálózat része.
 
Nem így gondolja ugyanakkor Déva liberális polgármestere, Florin Oancea, aki közölte: jövőre ő is csatlakozni kíván a Nyugati Szövetséghez.
 
Mint ismeretes, a négy elöljáró a bukaresti tökéletlenkedést és központosítást megelégelve döntött úgy, hogy a szövetség révén közvetlenül Brüsszelnél pályázza majd meg az infrastrukturális fejlesztésekhez szüksége forrásokat. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29232
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.