Hosszabb lett az észak-erdélyi autópálya!

Csak épp nincs összekötve saját magával. Most épp Maros megye kapott belőle 14 km-nyit.
Hirdetés

Ma délután adták át a forgalomnak az észak-erdélyi autópálya újabb, 14 km-es szakaszát. Az országos közútkezelő vállalat legújabb szokásához híven most is élőben közvetítette az informális avatást: az elsőként odaért két autó sofőrjét kérték meg, hogy vágják át a háromszínű szalagot.

Az útügy tegnap vette át a kivitelezőtől a Nyárádtő – Marosugra közötti, 10,1 km-es szakaszt, ma pedig a Marosugra – Radnót közötti 3,6 km-t, és át is adta a forgalomnak az elkészült 14 km-t. 

Az egyetlen gond, hogy még nem készült el az Aranyosgyéres és Radnót közötti, mintegy 30 km-nyi pályaszakasz, így az autópályából eddig használható, Magyarnádas és Aranyosgyéres között húzódó, csaknem 65 km-es szakasz még nincs összekötve a ma átadott résszel.

A Nyárádtő – Marosugra közötti tíz km áfa nélkül 251 349 460 lejbe, a Marosugra – Radnót közötti szűk négy km 55 782 942 lejbe került, közölte az útügy. Az Aranyosgyéres és Marosvásárhely közötti rész 75 százalékban európai uniós finanszírozásból készül, hogy Kolozsvárról lehessen végre autópályán elérni Marosvásárhelyre. Ez a közel 52 km áfával együtt 1 826 928 177 lejbe kerül.

Hirdetés