Hülye veréb!
Jean St'Ay
2018. december 6. csütörtök, 13:05
A bagoly mondja… kezdetű szólás két szereplője ezúttal Liviu Pop volt tanügyminiszter (a bagoly) és Klaus Iohannis államelnök (a veréb).

Az történt, hogy Klaus Iohannis államelnök szerdán közvitára bocsátotta a Képzett Románia (România Educată) nevű nagylélegzetű közoktatási projektet. Több mint 60 közintézmény, civil szervezet és szakember dolgozott a nyilvánosság elé dokumentumokon, szóval odatették a fejüket az illetékesek szépen. A cél eléggé egyértelmű, de engedjék meg, hogy kicsit emberközelibbé tegyük de az államelnöki hivatal bikkfanyelvét: képzett, okos fiatalokat neveljenek a jövő Romániája számára, ne olyan hülyéket például, amilyenek most rágcsálják a cerkavégeket a különböző minisztériumokban.

Na, végre valami klassz, mondhatná akárki. Ez az, a többnyire szélütött lajhársebességgel cselekvő Klaus Iohannis belendült! Azt hinnénk, mindenki tapsikolt a tervnek.

Nem. Nem mindenki. Például a bődületes beszólásairól elhíresült ex-tanügyminiszter, Liviu Pop nem tapsikolt. (Aki szeretne elmélyülni a fazon régebbi marhaságaiban, kattintson ide, ide, ide, ide.) Tudják, aki éppen idén júliusban majdnem megszerezte a doktori fokozatát. Csak majdnem, mert plágiumgyanú okán a (számára) örvendetes esemény elmaradt.

Nos, pont fix ez a Liviu Pop plagizálással gyanúsította meg Klaus Iohannist a közvitára bocsátott projekttel kapcsolatban. A Facebook-oldalán, persze. Imígyen:

„A közpénzekből finanszírozott Képzett Románia projekt eredményeivel kapcsolatban felmerül a plágium és a hamisítás alapos gyanúja. Ezennel felkérem K. W. Iohannis önjelölt csicskát, ellenőrizze és hozza nyilvánosságra a következtetéseket.”

Ennyi. Nem tudjuk, merre gurult Pop mester gyógyszere (bár egyre inkább arra gondolunk, sose volt neki), egy dolog azonban szinte biztos: az ilyen beszólásokkal hamarosan megszerzi a nagydoktorit. De nem intelligenciából. Ellenkezőleg.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29157
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.