Katona és rendőrnő románca, szerelemféltés, öngyilkosság és gyilkossági kísérlet, robbantás – egy besztercei délután krónikája

Hihetetlen történet zajlott az erdélyi városban.
Hirdetés

Elképesztő szerelmi dráma zajlott szerdán Besztercén, a történetben minden van, amiből – már a műfaj korlátai között – első osztályú szappanopera-forgatókönyvet lehetne írni: egyenruhások, szerelemféltés, szerelmi bosszú, gyilkossági és öngyilkossági kísérlet.

A főszereplő egy 50 éves, bukaresti illetőségű hivatásos katona, aki 43 éves élettársával és 17 éves lányukkal élt egy besztercei panelház egyedik emeletén, albérletben.

A drámára akkor derült fény, amikor a férfi szerdán délután kiugrott a negyedik emeleti lakás erkélyéről, majd nem sokkal később a lakás felrobbant.

A hatóságok szerda estére rakták össze a mozaikokat.

Mint kiderült, a nő – aki rendőr – korábban közölte a férfival, hogy elhagyja. Az elmúlt napokban lányukkal együtt szabadságon tartózkodott,

a férfi pedig ezt az időszakot használta ki a bosszú kitervelésére és megvalósítására.

Úgy döntött, végez az asszonnyal és a lánnyal – ehhez házi készítésű robbanószerkezetet fabrikált, amit  a lakásban helyezett el.

Szerdán délután a nő és a lány megérkezett a ház elé. A férfi minden bizonnyal figyelte őket, mert ekkor teátrális gesztussal, „Viszlát, szerelmem!” felkiáltással kiugrott az erkélyről.

Hirdetés

A lány ekkor egyedül fölment a lakásba. A bejárati ajtó nehezen nyílt, de végül sikerült bejutnia. Ekkor észrevette, hogy odabent furcsa drótok húzódnak mindenfelé.

Rájött, hogy valami nincs rendben, és menekülőre fogta a dolgot. Pillanatokkal később a bomba felrobbant.

A lány sértetlenül megúszta a robbanást, azonban a ház előtt gyülekező tömegben álló édesanyja, egy terhes nő, valamint a kiugrott férfihoz kiszálló katasztrófa-védelmisekkel kiérkezett tűzoltó a robbanás lökéshulláma nyomán szanaszét repülő törmelékek nyomán megsérült.

A terhes nő sérüléseit a helyszínen látták el, a robbantó élettársát és a tűzoltót viszont kórházba kellett szállítani, de sérüléseik nem életveszélyesek.

A negyedikről kiugrott férfit súlyos sérülésekkel, többek között mellkasi és medencetöréssel, kómás állapotban vitték kórházba. 

Segíteni azonban már nem tudtak rajta: a kórházban elhunyt.

Hirdetés