Kép: Cancan.ro
Dráma
béel
2018. december 6. csütörtök, 10:42
Hihetetlen történet zajlott az erdélyi városban.

Elképesztő szerelmi dráma zajlott szerdán Besztercén, a történetben minden van, amiből – már a műfaj korlátai között – első osztályú szappanopera-forgatókönyvet lehetne írni: egyenruhások, szerelemféltés, szerelmi bosszú, gyilkossági és öngyilkossági kísérlet.

A főszereplő egy 50 éves, bukaresti illetőségű hivatásos katona, aki 43 éves élettársával és 17 éves lányukkal élt egy besztercei panelház egyedik emeletén, albérletben.

A drámára akkor derült fény, amikor a férfi szerdán délután kiugrott a negyedik emeleti lakás erkélyéről, majd nem sokkal később a lakás felrobbant.

A hatóságok szerda estére rakták össze a mozaikokat.

Mint kiderült, a nő – aki rendőr – korábban közölte a férfival, hogy elhagyja. Az elmúlt napokban lányukkal együtt szabadságon tartózkodott,

a férfi pedig ezt az időszakot használta ki a bosszú kitervelésére és megvalósítására.

Úgy döntött, végez az asszonnyal és a lánnyal – ehhez házi készítésű robbanószerkezetet fabrikált, amit  a lakásban helyezett el.

Szerdán délután a nő és a lány megérkezett a ház elé. A férfi minden bizonnyal figyelte őket, mert ekkor teátrális gesztussal, „Viszlát, szerelmem!” felkiáltással kiugrott az erkélyről.

A lány ekkor egyedül fölment a lakásba. A bejárati ajtó nehezen nyílt, de végül sikerült bejutnia. Ekkor észrevette, hogy odabent furcsa drótok húzódnak mindenfelé.

Rájött, hogy valami nincs rendben, és menekülőre fogta a dolgot. Pillanatokkal később a bomba felrobbant.

A lány sértetlenül megúszta a robbanást, azonban a ház előtt gyülekező tömegben álló édesanyja, egy terhes nő, valamint a kiugrott férfihoz kiszálló katasztrófa-védelmisekkel kiérkezett tűzoltó a robbanás lökéshulláma nyomán szanaszét repülő törmelékek nyomán megsérült.

A terhes nő sérüléseit a helyszínen látták el, a robbantó élettársát és a tűzoltót viszont kórházba kellett szállítani, de sérüléseik nem életveszélyesek.

A negyedikről kiugrott férfit súlyos sérülésekkel, többek között mellkasi és medencetöréssel, kómás állapotban vitték kórházba. 

Segíteni azonban már nem tudtak rajta: a kórházban elhunyt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29154
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.