Fent és lent
fsandor
2018. december 6. csütörtök, 12:51
Igaz, az idei legmagasabb szintjére helyezett USR rendelte a közvélemény-kutatást.

A pártok által megrendelt felmérésekkel mindig óvatosan kell bánni, azokkal mindenképpen, amelyek eredményét nyilvánosságra is hozzák, mivel ez is politikai kommunikációjuk egyik eszköze.

A legfrissebb közvélemény-kutatást az ellenzéki USR megrendelésére készítette az IMAS és bizony érdekes eredményei vannak.

A legszembetűnőbb az, hogy a PSD népszerűsége idén először csökken  25 százalék alá, ha csak 0,1 százalékponttal is. A másik érdekes száma a felmérésnek az USR 14,8 százaléka, ilyen magas ugyanis nem volt még ebben az évben az ellenzéki alakulat támogatottsága.

Itt vannak a felmérés eredményei, amelyek az USR szerint Liviu Dragnea pártelnök és a PSD „diktatúrájának végét” mutatják:

PSD – 24,9%
PNL – 23,3%
USR – 14,8%
ALDE – 11,7%
MRÎ (Dacian Cioloş pártja) – 8,2%
RMDSZ – 5,8%
PRM – 2,4%
PMP – 2,1%
PNŢCD – 2,0%
PRU – 0,3%
Más párt – 4,4%

A közvélemény-kutatás novemberben készült 1010 személy telefonos megkéredzésével, hibalehetősége +/- 3,1%.

Itt megtekinthető a pártok támogatottsága (2018-as havi mérések, IMAS).

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29158
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.