Az RMDSZ szívesen lenne a ló, amelynek poroszkálását az MPP-sarkantyú késztetné vágtára (!!!)

Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.
Hirdetés

Talán emlékszünk még arra, amikor – jó 10-15 évvel ezelőtt – Takács Csaba, az RMDSZ akkori ügyvezető elnöke valami olyasmit talált mondani, hogy nem adunk lovat a románok szájába.

Mintha valahogy ennek a legendás mondásnak a farvizére próbál felkapaszkodni (hogy úgy mondjuk) pár jelenlegi erdélyi magyar … hát … csúcspolitikus, mert hogy igen, a pártelnökök csúcspolitikusok, nem?

Mezei János, a Magyar Polgári Párt tíz nappal ezelőtt megválasztott új elnöke friss lendülettel csapott a képzavarok lecsójába, és úgy tűnik, ragadós a példa, mivel Kelemen Hunor RMDSZ-vezér  sem tudta megállni, hogy ne szállítson egy olyan szóvirágot, mint szódás a lovát.

Pártelnökként mondott első beszédében Mezei ezt mondta (az MTI szerint):

„Együttműködve más politikai szervezetekkel önálló politikai tényező leszünk az erdélyi politikában. Nemcsak díszlet, nemcsak dísz, hanem valóban sarkantyú leszünk a nagyobb politikai szervezetek oldalán, és ígérem, hogy vágtára késztetjük a poroszkálást”.

Tehát! Szóval! Izé! Kell-e még mondani valamit? Ugye?

Na de várjunk csak, mert jön a gondolati ív folytatása, amely úgy esik át a ló zöldebb oldalára, hogy a fal adja a másikat. Forrása Kelemen Hunor, aki csütörtökön Gyergyószentmiklóson találkozott Mezei Jánossal.

Hirdetés

Kelemen mondása (az RMDSZ hírleveléből idézzük):

„amikor a Magyar Polgári Pártból sarkantyút kovácsol annak elnöke, akkor azt is elismeri, hogy van olyan ló, amellyel haladni lehet. A sarkantyúhoz ló is kell, a Szövetség pedig szívesen vállalja ezt a szerepet”.

No hát, mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha már van ló, van sarkantyú, ki lesz a lovas, mikor lóg ki a lóláb és mikor hangzik el az első lófasz gyí te lovam!

 

Hirdetés