Agyunkat eldobjuk: betegek halhattak meg az üzemanyagtolvaj mentősök miatt

Mert a mentők túl lassan haladtak, hogy spóroljanak az üzemanyaggal.
Hirdetés
Hihetetlen fejleményekre derült fény a dél-romániai Olt megyében található Corabia mentőszolgálatának bűnügyi felügyelet alá helyezett munkatársai ügyében: az esetet vizsgáló ügyész gondatlanságból elkövetett emberölés miatt is vizsgálódik ellenük, mivel szerinte több beteg halála is összefüggésbe hozható az általuk elkövetett bűncselekménnyel.
 
Konkrétan arról van szó, hogy a mentősök riasztáskor az előírtnál szándékosan jóval lassabban hajtottak, hogy ezzel kevesebb üzemanyagot fogyasszanak. Az így keletkezett „felesleget” pedig egyszerűen ellopták.
 
Csakhogy az ügyész szerint ezzel közvetve nyolc olyan beteg halálát is okozták, akiknek sürgős orvosi ellátásra lett volna szükségük, de a saját zsebre dolgozó, „settenkedve” közlekedő mentősök késlekedése miatt ezt nem kaphatták meg.
 
Marian Sorin Lia, a corabiai törvényszéki ügyészség vezetője elmondta, jelenleg azt próbálják kinyomozni, valóban volt-e összefüggés az üzemanyaglopás miatti alacsony sebesség és a halálesetek között.
 
Mint megírtuk, a mentőszolgálat 13 alkalmazottját bűnügyi felügyelet alá helyezték, és szakmájuk gyakorlásától is eltiltották őket. 

Hirdetés