Kenderbaráti gesztus
béel
2018. december 3. hétfő, 08:37
Legalábbis Szatmárnémetiben.

Nem jött be hosszú távon a mellékkereset biztosítását célzó drogdílerkedés egy szatmárnémeti rendőrnek: a biznisz csupán rövid ideig működött, mostantól pedig a bíróságot próbálhatja győzködni, hogy a rend őrének státusával nem annyira ellentétes, ha egyenesen a járőrkocsiból árulja a füvet fiatalkorúaknak.

Az ügy főszereplője, Cristian Pastor a szatmári rendőrség bűnügyi nyomozói osztályának – jelenleg felfüggesztett és házi őrizetben levő – munkatársa, aki ellen öt bűntársával együtt emeltek vádat. A bűntársak között egy ismert szatmárnémeti festőnő is ott van, aki a megyei múzeum munkatársa.

A rendőr még tavaly januárban kezdte teríteni az anyagot, ügyfelei egymástól kapták a tippeket. 

A rendőrs keményen beleállt a bizniszbe, még azt is bevállalta, hogy

az egyik szatmárnémeti parkolóban megbeszélt találkára szolgálati autójával menjen el, onnan árulta a drogot.

Az ügyfelek közt egy 16 éves lány is volt, ő több alkalommal is vásárolt a rendőrtől kannabiszt, egy adagért 100 lejt fizetett.

A nyomozati anyagból kiderült, hogy a rendőr – saját állítása szerint – saját kertjében is termesztett vadkendert, de másoktól is szerzett be anyagot, hogy kiszolgálhassa ügyfeleit.

A csoport egyik tagja egy házat is kibérelt, ahol partikat szerveztek, és a meghívottakat

itt kínálgatták a „lacival” és a „gyurival” - ezeket a „kódneveket” használták a fűre.

Az üzlet rövid ideig futott, a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei ugyanis tavaly júniusban lecsaptak a társaság tagjaira. 

A banda tagjai közül egyedül Pastort helyezték előzetes letartóztatásba, ezt az idei vádemelés után változtatták házi őrizetre.

Az illetékes bíróság nemrég, novemberben döntött úgy, hogy az ügyészség által összeállított vádirat megfelel a törvényes követelményeknek, így Pastor december 19-én bíróság elé állhat.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29108
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.