Kenderbaráti gesztus
béel
2018. december 3. hétfő, 08:37
Legalábbis Szatmárnémetiben.

Nem jött be hosszú távon a mellékkereset biztosítását célzó drogdílerkedés egy szatmárnémeti rendőrnek: a biznisz csupán rövid ideig működött, mostantól pedig a bíróságot próbálhatja győzködni, hogy a rend őrének státusával nem annyira ellentétes, ha egyenesen a járőrkocsiból árulja a füvet fiatalkorúaknak.

Az ügy főszereplője, Cristian Pastor a szatmári rendőrség bűnügyi nyomozói osztályának – jelenleg felfüggesztett és házi őrizetben levő – munkatársa, aki ellen öt bűntársával együtt emeltek vádat. A bűntársak között egy ismert szatmárnémeti festőnő is ott van, aki a megyei múzeum munkatársa.

A rendőr még tavaly januárban kezdte teríteni az anyagot, ügyfelei egymástól kapták a tippeket. 

A rendőrs keményen beleállt a bizniszbe, még azt is bevállalta, hogy

az egyik szatmárnémeti parkolóban megbeszélt találkára szolgálati autójával menjen el, onnan árulta a drogot.

Az ügyfelek közt egy 16 éves lány is volt, ő több alkalommal is vásárolt a rendőrtől kannabiszt, egy adagért 100 lejt fizetett.

A nyomozati anyagból kiderült, hogy a rendőr – saját állítása szerint – saját kertjében is termesztett vadkendert, de másoktól is szerzett be anyagot, hogy kiszolgálhassa ügyfeleit.

A csoport egyik tagja egy házat is kibérelt, ahol partikat szerveztek, és a meghívottakat

itt kínálgatták a „lacival” és a „gyurival” - ezeket a „kódneveket” használták a fűre.

Az üzlet rövid ideig futott, a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei ugyanis tavaly júniusban lecsaptak a társaság tagjaira. 

A banda tagjai közül egyedül Pastort helyezték előzetes letartóztatásba, ezt az idei vádemelés után változtatták házi őrizetre.

Az illetékes bíróság nemrég, novemberben döntött úgy, hogy az ügyészség által összeállított vádirat megfelel a törvényes követelményeknek, így Pastor december 19-én bíróság elé állhat.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29108
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.