Terror Siculorum
MTímea
2018. december 3. hétfő, 21:28
Kérvényezték, hogy a legfelsőbb bíróság vizsgálja felül a vádakat.

A terrorizmus vádjával elítélt Beke István és Szőcs Zoltán, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi, illetve erdélyi szervezetének a vezetője november végén – 23-án és 28-án –rendkívüli felülvizsgálatot kért a legfelsőbb bíróságtól.

Indoklásuk szerint az a cselekedet, amiért elítélték őket, nem meríti ki a bűncselekmény tényállását, azaz olyasmiért ítélték el őket, ami nem szerepel a román büntetőjogban. A kérelembe azt is beleírták, hogy a legfelsőbb bíróság anélkül változtatta meg az ügy besorolását, hogy lehetőséget adott volna a védekezésre.

Beke István felesége, Beke Csilla azt MTI-nek arról beszélt, hogy az utolsó romániai jogorvoslati lehetőséggel éltek. Ha a legfelsőbb bíróság megalapozottnak tartja a kérelmet, megsemmisítheti az ítéletet. Beke Csilla szerint méltányos lenne, ha jóváhagynák azt a kérelmüket, mely az ítélet végrehajtásának felfüggesztésére vonatkozik, hiszen a bíróság több hónapos késéssel kézbesítette a megindokolt ítéletet, így csak most tudták kérni a rendkívüli felülvizsgálatot. Ha a két elítélt továbbra is börtönben marad, félő, hogy akkor születik döntés a rendkívüli kérésről, amikorra már letöltik a büntetésüket.

Beke Csilla szerint Beke István és Szőcs Zoltán a börtönben végzett munkáért, a jó magaviseletért, valamint a rossz fogva tartási körülményekért levonható napok, valamint a vizsgálati fogságban töltött időszak miatt a jövő év végén akkor is szabadulhat, ha a legfelsőbb bíróság elutasítja a rendkívüli jogorvoslatot. 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.