tényferdítés
gycsaba
2018. december 1. szombat, 18:45
Nem zavarták a tények a hírtelevíziót.

A tudatos magyarellenes uszítás tipikus példáját mutatta be (ismét) szombaton az Antena 3 hírtelevízió: „Incidens Magyarországon. Kövekkel támadtak rá egy román gyerekeket szállító autóbuszra Budapesten, épp a nemzeti ünnep alkalmával” címmel tálaltak egy hírt, de úgy, hogy kicsit sem zavarta őket, hogy a történtek köszönő viszonyban sincsenek a leírtakkal.

Miről is van szó: egy Râmnicu Vâlceáról érkezett autóbusz 43 gyereket és 5 felnőtt kísérőt szállított Budapestre, a járművet éjszakára egy stadion parkolójában hagyta a sofőr, reggel pedig észrevetette, hogy betört az egyik ablak. Ezt a fuvarozó cég ügyvezetője  Cătălin Balaiban mondta el az Observator TV-nek, hozzátéve, szó nincs arról, hogy az utcán, egy múzeum előtt kövekkel támadtak volna rá a járműre, mint ahogy azt az Antena 3 próbálta beállítani.

Cătălin Balaiban, a gyerekeket szállító cég ügyvezetője szerint egy múlatozó társaság rossz viccéről lehet szó, de megeshet, hogy egy másik autóbusz koccantotta meg a járművet. Az ablakot azóta már ki is cserélték.   

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.