Fotók: Bücs Levente Szabolcs/Facebook
DE CE MALL
gycsaba
2018. november 30. péntek, 17:10
Így tűntek el végül a történelmi motívumok a szatmári szupermarket díszítőelemei közül.
Ismerjük el, első ránézésre borzasztóan jó marketingfogásnak tűnt Decebal arcképével díszíteni egy megnyitás előtt álló bevásárlóközpont fémkerítését a centenárium felfokozott hangulatában. Szatmárnémeti első plázájáról van szó, amely – ha a Nagy Elrendező is úgy akarja – december 5-én nyílik meg, ami szuper hír. Úgy tűnik azonban, az ötletgazdák szó szerint lefújták a tervet, a színes kerítésről ugyanis a dák király arcképe hétfő óta eltűnt, azaz már csak egy szép nagy fül maradt belőle. A magyarázat egyelőre késik. 
 

 

Ami volt...

...és ami maradt. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29096
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.