És akkor mi van, ha nyolc éves vagy? Akkor is behajtjuk rajtad a kórházi költségeket!

Mondja a buzăui kórház.
Hirdetés

Bírósági végrehajtókat küldene egy nyolc éves kislányra Buzău – avagy magyarosan Bodzavásár – megyei sürgősségi kórháza, miután öt évvel ezelőtt egy baleset nyomán ők látták el a sérüléseit.

A Románia délkeleti részében található megyeszékhely kórháza értesítést küldött a kislánynak, amelyben közölte: amennyiben nem tudatja velük záros határidőn belül az autóbaleset nyomán indult rendőrségi eljárás ügyiratszámát, behajtják rajta a közel 500 lejes kórházi költségeket.

Mindezt úgy, hogy az alkotmány szavatolja a gyerekek ingyenes orvosi ellátáshoz való jogát.

A balesetet az akkor három éves kislány édesapja okozta, és a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, de vádemelés végül nem történt.

Hirdetés

Ráadásul a kislány bátyja súlyosabb sérülést szenvedett, őt a SMURD rohammentő-szolgálat helikopterével egy bukaresti kórházba szállították, ahol tíz napig kezelték. Rajta viszont nem akarnak behajtani semmit.

A buzăui kórházban viszont azt mondják: az egészségügyi törvény kötelezi őket arra, hogy behajtsák a kórházi ellátás költségeit azokon, akik a mások egészségében vagy akár a sajátjukéban kárt tesznek.

Hirdetés