Fotó: Kalaka.hu
mennyből az angyal
papmeli
2018. november 22. csütörtök, 16:40
Tíz helyszínen csendülnek fel a karácsonyi dalok.

Régi egyházi énekekkel, karácsonyi versekre írott dalokkal hangolódhatnak az ünnepre az erdélyi gyerekek a Kaláka együttes karácsonyi turnéja során. A népszerű magyarországi együttes dalaival 1987 óta „házról-házra” járva teszi meghittebbé az ünnepet, idén 50. évadját ünnepli.

Az RMDSZ Nőszervezete támogatásával Erdélybe is eljut a „Szabad-e bejönni ide betlehemmel?” című produkciójával. A karácsonyi hangversenyk kerete a betlehemes játék, a műsorban magyar nyelvű karácsonyi népdalok hangzanak el, de más népek dalai is felcsendülnek.

A karácsonyi turné érdekessége, hogy a népszerű együttes a nagyvárosok mellett a szórványba, például Dévára, Nagyenyedre, Brassóba vagy Krasznára is eljut.

Íme a helyszínek és a koncertek időpontjai:

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28996
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.