Fotó: Kalaka.hu
mennyből az angyal
papmeli
2018. november 22. csütörtök, 16:40
Tíz helyszínen csendülnek fel a karácsonyi dalok.

Régi egyházi énekekkel, karácsonyi versekre írott dalokkal hangolódhatnak az ünnepre az erdélyi gyerekek a Kaláka együttes karácsonyi turnéja során. A népszerű magyarországi együttes dalaival 1987 óta „házról-házra” járva teszi meghittebbé az ünnepet, idén 50. évadját ünnepli.

Az RMDSZ Nőszervezete támogatásával Erdélybe is eljut a „Szabad-e bejönni ide betlehemmel?” című produkciójával. A karácsonyi hangversenyk kerete a betlehemes játék, a műsorban magyar nyelvű karácsonyi népdalok hangzanak el, de más népek dalai is felcsendülnek.

A karácsonyi turné érdekessége, hogy a népszerű együttes a nagyvárosok mellett a szórványba, például Dévára, Nagyenyedre, Brassóba vagy Krasznára is eljut.

Íme a helyszínek és a koncertek időpontjai:

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28996
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.
Mégsem lesz egyforma kockák halmaza a Pece-parti Párizs?
Lehűlés és felmelegedés váltogatja egymást, de egy szaharai porfelhő is beköszön.