Fotó: Kalaka.hu
mennyből az angyal
papmeli
2018. november 22. csütörtök, 16:40
Tíz helyszínen csendülnek fel a karácsonyi dalok.

Régi egyházi énekekkel, karácsonyi versekre írott dalokkal hangolódhatnak az ünnepre az erdélyi gyerekek a Kaláka együttes karácsonyi turnéja során. A népszerű magyarországi együttes dalaival 1987 óta „házról-házra” járva teszi meghittebbé az ünnepet, idén 50. évadját ünnepli.

Az RMDSZ Nőszervezete támogatásával Erdélybe is eljut a „Szabad-e bejönni ide betlehemmel?” című produkciójával. A karácsonyi hangversenyk kerete a betlehemes játék, a műsorban magyar nyelvű karácsonyi népdalok hangzanak el, de más népek dalai is felcsendülnek.

A karácsonyi turné érdekessége, hogy a népszerű együttes a nagyvárosok mellett a szórványba, például Dévára, Nagyenyedre, Brassóba vagy Krasznára is eljut.

Íme a helyszínek és a koncertek időpontjai:

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28996
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.