A palacsintazabálás sem akadályozza meg Iordachét a fityiszmutatásban

Mi a fene folyik a képviselőház állandó bizottsági ülésein?
Hirdetés

A politikában nincs is igazán hírértéke annak, hogy a kormánypártok képviselői és az ellenzék kakaskodik. De ami a román honatyák között zajlik, az lassan túllép a megszokott kereteken, annyira nevetséges és abdszurd.

Van, amikor a verbális és non-verbális csörték a sajtó szeme láttára történnek, mint ahogy a múlt szerdán a képviselőházban, amikor Florin Iordache, a ház alelnöke intett be a teljes ellenzéknek, és van amikor zárt ajtók mögött zajlik, mint ahogy ma, a képviselőház állandó bizottságának ülésén történt.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) számolt be arról, hogy Florin Iordache Raluca Turcannak mutatott be palacsintaevés (!) közben. Ezúttal kifejezetten sajnáljuk, hogy az ilyen ülések nem nyilvánosak és nincs egy felvétel a palacsintát zabáló képviselőházi alelnök – ismételt, de állítólag jól álcázott  – obszcén gesztusáról.

Az USR sem teljesen ártatlan: Cristian Ghinea képviselő júniusban szintén fákjúzott. Annyi a különbség, hogy akkor bocsánatot kértek a gesztus miatt. Az USR egyébként azt kérte, hogy az állandó bizottsági ülések legyenek nyilvánosak vagy félig nyilvánosak, legalább élőben közvetítsék a képviselőház oldalán, hogy mindenki lássa, mi folyik a zárt ajtók mögött.  

Hirdetés