Vasárnap sem lassítunk: elképesztően sok baleset történt ma

Úgy rohanunk, mintha üldözne a hétfő. Két ember meghalt, rengetegen megsérültek ma az utakon.
Hirdetés

 Nyugodt vasárnaphoz képest ontották ma a hírügynökségek a közúti balesetről szóló híreket.

  • Elhunyt egy 19 éves fiú, utasa, egy 17 éves lány nagyon súlyosan megsérült vasárnap hajnalban, amikor autójuk egy hídfőnek ütközött és kigyulladt a Botoşani megyei Corni településen. A fiú életét vesztette a tűzben, a becsapódás ereje a lányt kirepítette a járműből, és súlyos sérülésekkel került kórházba.
  • Hét személy sérült meg vasárnap reggel a DN 10 jelzésű országúton a Bodzafordulóhoz közeli Bredét telepen, ahol két mikrobusz ütközött össze. Az egyik csendőrségi jármű volt. A hatósági közlés szerint az egyik jármű áttért a menetirányával szembeni sávra, ahol frontálisan ütközött a másikkal. Az nem derült ki, hogy a vétkes sofőr a csendőrség mikrobuszát vagy a másikat vezette. A sérültek közül négyen csendőrök. Ötöt – köztük három csendőrt — a bodzafordulói kórházba szállítottak, a két súlyosan sérültet pedig a brassói kórházba szállították. Egyikük a csendőrségi járművet vezette, másikuk civil. A forgalmat a helyszínelés idejére mindkét irányban lezárták.
  • Az utat keresztező betonmederbe zuhant egy mikrobusz Maros megyében, mivel frontálisan ütközött egy személygépkocsival Petele és Körtvélyfája között. A személyautó vezetője szabálytalan előzés közben áthajtott a szembejövő sávra, így ütközött a szabályosan közlekedő mikrobusszal. A mikrobusz nyolc utasa közül néhányat a helyszínen láttak el a mentősök, hármat kórházba szállítottak további vizsgálatok végett.
  • Három autó ütközött össze a 7-es országúton, az Argeş megyei Bascov településen. Az egyik autó felborult, sofőrje megsérült és beszorult a járműbe. A rendőrség első vizsgálata alapján az egyik sofőr fáradtság miatt elveszítette ellenőrzését a volán fölött, és áttért a szembejövő sávra, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval, amelyet nekilökött egy harmadiknak.
  • Felborult egy személygépkocsi a Maros megyei Báld közelében, írja a Marosvásárhelyi Zi de zi portál. Az autóban két személy utazott, egyikük beszorult a felborult autóba. A nagysármási tűzoltók szabadították ki.
  • Egy 55 éves nő belehalt sérüléseibe vasárnap este, miután Magyarnádason a zebrán ütötte el egy Zilahról Kolozsvárra rohanó autó. Az autó 25 éves sofőrje nem volt ittas, a gyalogátkelőre figyelmeztető közúti jelzések is jól láthatóak voltak, jelezte a vizsgálatot indító Kolozs megyei rendőrparancsnokság.

Hirdetés