Lassabban!
szabot
2018. november 18. vasárnap, 19:27
Úgy rohanunk, mintha üldözne a hétfő. Két ember meghalt, rengetegen megsérültek ma az utakon.

 Nyugodt vasárnaphoz képest ontották ma a hírügynökségek a közúti balesetről szóló híreket.

  • Elhunyt egy 19 éves fiú, utasa, egy 17 éves lány nagyon súlyosan megsérült vasárnap hajnalban, amikor autójuk egy hídfőnek ütközött és kigyulladt a Botoşani megyei Corni településen. A fiú életét vesztette a tűzben, a becsapódás ereje a lányt kirepítette a járműből, és súlyos sérülésekkel került kórházba.
  • Hét személy sérült meg vasárnap reggel a DN 10 jelzésű országúton a Bodzafordulóhoz közeli Bredét telepen, ahol két mikrobusz ütközött össze. Az egyik csendőrségi jármű volt. A hatósági közlés szerint az egyik jármű áttért a menetirányával szembeni sávra, ahol frontálisan ütközött a másikkal. Az nem derült ki, hogy a vétkes sofőr a csendőrség mikrobuszát vagy a másikat vezette. A sérültek közül négyen csendőrök. Ötöt – köztük három csendőrt — a bodzafordulói kórházba szállítottak, a két súlyosan sérültet pedig a brassói kórházba szállították. Egyikük a csendőrségi járművet vezette, másikuk civil. A forgalmat a helyszínelés idejére mindkét irányban lezárták.
  • Az utat keresztező betonmederbe zuhant egy mikrobusz Maros megyében, mivel frontálisan ütközött egy személygépkocsival Petele és Körtvélyfája között. A személyautó vezetője szabálytalan előzés közben áthajtott a szembejövő sávra, így ütközött a szabályosan közlekedő mikrobusszal. A mikrobusz nyolc utasa közül néhányat a helyszínen láttak el a mentősök, hármat kórházba szállítottak további vizsgálatok végett.
  • Három autó ütközött össze a 7-es országúton, az Argeş megyei Bascov településen. Az egyik autó felborult, sofőrje megsérült és beszorult a járműbe. A rendőrség első vizsgálata alapján az egyik sofőr fáradtság miatt elveszítette ellenőrzését a volán fölött, és áttért a szembejövő sávra, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval, amelyet nekilökött egy harmadiknak.
  • Felborult egy személygépkocsi a Maros megyei Báld közelében, írja a Marosvásárhelyi Zi de zi portál. Az autóban két személy utazott, egyikük beszorult a felborult autóba. A nagysármási tűzoltók szabadították ki.
  • Egy 55 éves nő belehalt sérüléseibe vasárnap este, miután Magyarnádason a zebrán ütötte el egy Zilahról Kolozsvárra rohanó autó. Az autó 25 éves sofőrje nem volt ittas, a gyalogátkelőre figyelmeztető közúti jelzések is jól láthatóak voltak, jelezte a vizsgálatot indító Kolozs megyei rendőrparancsnokság.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28943
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.