Hét perc alatt háromszor bakizott Dăncilă (VIDEÓval)

Most se sikerült hibátlanra a heti felolvasó performansza.
Hirdetés
Kész tortúra lehet Viorica Dăncilă számára a heti kormányülések első negyedórája, amely általában nyilvános, és amely alatt papírról felolvassa, mivel henceghet el a kormány, vagy milyen fantasztikusan hatékony lépésre készül – vagyis amit könnyű népszerűsíteni.
 
Ezeket a heti ingyen PR-alkalmakat azonban a miniszterelnök rendszeresen elrontja azzal, hogy a megerőltető, negyedórás felolvasásba bele-belebakizik. Most az utolsó hét percben háromszor sikerült neki.
 
Először az ország gazdasági helyzetével hencegett volna, amely szerinte az Országos Statisztikai Intézet adatai alapján messze jobb, mint „az ellenzék, az úgynevezett elemzők vagy – ami még súlyosabb – egyes közintézmények előszeretete”. Előrejelzést szeretett volna mondani, de a predicţiile helyett úgy jött ki a predilecţiile a száján, hogy észre sem vette. Nem is korrigálta. 
 
 
A lényeg, hogy az infláció októberben már nem olyan magas, mint szeptemberben, 5,03%-ról 4,45%-ra mérséklődött, hurrá.
 
A két későbbi elszólását már azonnal javította, amikor a Dr. Calistrat Grozovici-ról elnevezendő kórházhoz szükséges előtanulmány elfogadásáról beszélt. Megalapozó (studiul de fundamentare) tanulmány helyett alapvető (fundamentale – ez ráadásul többes számú) tanulmányt mondott, így nem csoda, hogy kicsit belegabalyodott a névadó orvos nevének kiejtésébe is. Kemény akadály, ha jól megnézzük, tele van mássalhangzó-torlódással, ahol könnyen elakad a nyelv.
 
 
A lényeg, hogy annak ellenére, hogy a klinikát kiemelt beruházásnak tekinti a kormány, még ezt se képes önerőből felhúzni, kénytelen magántőkét bevonni a projektbe. A kórház építésének költsége a megalapozó tanulmány szerint közel 380 millió lej plusz áfa.

Hirdetés