Fotó: Careeraddict.com
Hírünk a világban
papmeli
2018. november 15. csütörtök, 20:27
Csak papíron voltak egészségügyi asszisztensek a román munkavállalók.

Diplomájuk ugyan volt, de a szakmához nem konyítottak azok a román egészségügyi asszisztensek, akiket egy tényfeltáró riportban buktatott le a svéd média. Bár papírjaik szerint romániai egészségügyi főiskolát végeztek, ketten közülük elismerték az újságíróknak, hogy csak a záróvizsgán vettek részt, az órákra, felkészítőkre nem jártak.

A szakma csínját-bínját így nem sajátították el, ami fel is tűnt a svédországi kórházak személyzetének. A svéd hatóságok azt mondták, képtelenek ellenőrizni a más államok által kibocsátott oklevelek hitelességét, így kénytelenek kész pénznek venni azokat.

A svéd tényfeltáró riporterek szerint nem az egészségügyi asszisztensek az egyetlenek, akik megpróbálják átverni a búsás, több ezer eurós fizetést biztosító svéd hatóságokat. Szerintük számos más területen is akadnak román és lengyel munkavállalók, akik rendelkeznek ugyan diplomával, de hozzá sem szagolnak az adott szakmához. A teljes riport angol nyelven ITT olvasható.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28917
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.