Fotó: Careeraddict.com
Hírünk a világban
papmeli
2018. november 15. csütörtök, 20:27
Csak papíron voltak egészségügyi asszisztensek a román munkavállalók.

Diplomájuk ugyan volt, de a szakmához nem konyítottak azok a román egészségügyi asszisztensek, akiket egy tényfeltáró riportban buktatott le a svéd média. Bár papírjaik szerint romániai egészségügyi főiskolát végeztek, ketten közülük elismerték az újságíróknak, hogy csak a záróvizsgán vettek részt, az órákra, felkészítőkre nem jártak.

A szakma csínját-bínját így nem sajátították el, ami fel is tűnt a svédországi kórházak személyzetének. A svéd hatóságok azt mondták, képtelenek ellenőrizni a más államok által kibocsátott oklevelek hitelességét, így kénytelenek kész pénznek venni azokat.

A svéd tényfeltáró riporterek szerint nem az egészségügyi asszisztensek az egyetlenek, akik megpróbálják átverni a búsás, több ezer eurós fizetést biztosító svéd hatóságokat. Szerintük számos más területen is akadnak román és lengyel munkavállalók, akik rendelkeznek ugyan diplomával, de hozzá sem szagolnak az adott szakmához. A teljes riport angol nyelven ITT olvasható.

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.