Szúrta a szemét
gycsaba
2018. november 14. szerda, 09:04
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.

A gyergyószentmiklósi ügyészségen panaszolta be Dan Tanasát a város polgármestere, Nagy Zoltán és Mezei János volt városvezető, illetve nyolc másik személy (volt és jelenlegi MPP-s képviselők), miután a magyarellenes akcióiról híres provokátor mindenféle képtelenségekkel vádolta meg a város vezetőit a blogján – írja a Székelyhon.

Dan Tanasă egy szeptemberi keltezésű írásában megjegyzi, „közterületen tűzte ki Gyergyószentmiklós polgármestere azt a lobogót, amelyet 1941-ben a II. bécsi döntés után fogadtak el a város zászlajának, amikor a várost elfoglalták Horthy Miklós admirális seregei”. Ez egyébként jelenleg is a város hivatalos lobogója.

Ebből hősünk azt a következtetést vonta le, hogy Nagy Zoltán polgári párti polgármester nem rejti véka alá a vágyát, hogy az általa vezetett város Magyarországhoz tartozzon. „Gyergyószentmiklós önkormányzata az RMDSZ és az MPP irányításával folytatja a Horthy Miklós által elindított harcot” – így Dan Tanasă.  A gyergyói elöljárók egyébként a diszkriminációellenes tanácsot is megkeresik panaszukkal. 

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28888

Beérkezett trackbackek

Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.