Fotó: Ziarullumina.ro
Beetetés
papmeli
2018. november 12. hétfő, 15:51
Két hónapja várják az ingyenes tízórait.

Két hónappal az iskolakezdés után, hétfőn érkezett meg az első tej- és kifliszállítmány a Szilágy megyei iskolákba. De korai még az öröm, egyelőre csak a Zilah és Szilágysomlyó térségében lakó óvodások és kisiskolások részesülnek az ingyenes tízóraiban. Melyet eredetileg azért talált ki a kormány, hogy a szegény sorsú gyerekeknek is legyen amit szünetben majszolni.

Keddtől azonban már a megye összes kisgyereke részesül a kormány ajándékában, nyugtatgatta a kedélyeket a Szilágy megyei önkormányzat. Melynek közleményéből kiderült, hogy az almára még hetekig kell várniuk a gyerekeknek, november 29-étől kezdik osztani a tanintézetekben. A zilahi gyerekeknek még ekkor sem kerül gyümölcs az asztalára, erre a térségre ugyanis csak október végén hirdették meg a kivitelezőt kereső versenytárgyalást.

De ha ebben nem is, a következő tanévekben már biztos nem éheznek a szilágysági gyerekek, ugyanis a most kötött keretszerződés 2020-ig érvényes, próbálja menteni a menthetőt az önkormányzat. Szilágy megyében 24.500 gyerek részesül ingyentízóraiban.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.