Megbírságolják a magát fejbelövő tinédzser apját

A fiú állítólag összeveszett az anyjával, és fegyverhez nyúlt. Mert az nem volt elzárva előle.
Hirdetés

Első körben megbírságolják annak a 17 éves fiúnak az apját, aki szerda este lett öngyilkos apja vadászfegyverével Brassóban – tudatja az Agerpres hírügynökség a Brassó megyei rendőrparancsnokságra hivatkozva.

A rendőrség szabálysértést állapított meg, mert az apa ugyan törvényesen birtokolta a fegyvert, volt rá engedélye, de nem tartotta be a fegyvertartási törvénynek azt a passzusát, amely szerint úgy kell tárolni a fegyvert, hogy azok ne férhessenek hozzá, akiknek nincs rá engedélyük – mondta Gabriela Dinu rendőrségi szóvivő.

A bírság mellett az apát két évre eltiltják a fegyvertartástól, fegyverviseléstől és -használattól. A szabálysértés mellett a rendőrség természetesen folytatja a nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés címén is.

A fiú és anyja közötti vita az ifi hokis tanulmányi eredményei miatt tört ki, és amiatt, hogy túl sok időt fordít a sportra. A veszekedéssé fokozódó konfliktus hevében a fiú fogta apja vadászfegyverét és főbe lőtte magát, édesapja épp a tragédia időpontjában ért haza.

Hirdetés