Illusztráció
Fegyver otthon
szabot
2018. november 9. péntek, 16:38
A fiú állítólag összeveszett az anyjával, és fegyverhez nyúlt. Mert az nem volt elzárva előle.

Első körben megbírságolják annak a 17 éves fiúnak az apját, aki szerda este lett öngyilkos apja vadászfegyverével Brassóban – tudatja az Agerpres hírügynökség a Brassó megyei rendőrparancsnokságra hivatkozva.

A rendőrség szabálysértést állapított meg, mert az apa ugyan törvényesen birtokolta a fegyvert, volt rá engedélye, de nem tartotta be a fegyvertartási törvénynek azt a passzusát, amely szerint úgy kell tárolni a fegyvert, hogy azok ne férhessenek hozzá, akiknek nincs rá engedélyük – mondta Gabriela Dinu rendőrségi szóvivő.

A bírság mellett az apát két évre eltiltják a fegyvertartástól, fegyverviseléstől és -használattól. A szabálysértés mellett a rendőrség természetesen folytatja a nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés címén is.

A fiú és anyja közötti vita az ifi hokis tanulmányi eredményei miatt tört ki, és amiatt, hogy túl sok időt fordít a sportra. A veszekedéssé fokozódó konfliktus hevében a fiú fogta apja vadászfegyverét és főbe lőtte magát, édesapja épp a tragédia időpontjában ért haza.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28837
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.