Fotó: Nemzeti Vágta
lódopping
szabot
2018. november 8. csütörtök, 17:03
Szülei tagadják, hogy tudtukkal bárki is doppingolta volna a lovat, amellyel fiuk megnyerte a Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta Futamát.
Nem követtek el doppingvétséget Kolumbán Örs-István szülei, hogy fiuk megnyerje szeptember 16-án a budapesti Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta Futamát – szögezik le abban a közleményben, amelyet Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatal juttatott el csütörtökön a sajtónak. A 13 éves fiú ugyanis Szentgyörgyöt képviselte a Nemzeti Vágtán, amelynek szervezői tegnap jelentették be, hogy a győztes Fatima nevű lovának doppingmintája pozitívnak bizonyult.
 
A szülők azzal cáfolják a doppingvádat, hogy nem veszélyeztetnék sem a fiuk, sem a ló egészségét doppingszerrel, amelytől kiszámíthatatlanná válhat a ló viselkedése a pályán, ami a versenyzők testi épségére is kihatna. Semmilyen verseny miatt nem veszélyeztetnék gyermekük épségét, hangsúlyozzák a szülők.
 
Csapatuk még nem kapta meg a doppingteszt hivatalos eredményét, ezért nem tudják, mit és milyen mennyiségben találtak a ló vérében, de nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a futam előtt „az istállóban történhetett valami, ami miatt a teszt pozitívnak bizonyult. Lehetségesnek tartjuk, hogy valaki ártani akart vagy befolyásolni szerette volna a teszt eredményét, így a verseny kimenetelét is.” 
 
Sepsiszentgyörgy önkormányzata, amely a fiatal lovast is támogatta, sajnálattal veszi tudomásul az esetet. A hivatal közleményében azt írja, elhatárolódik minden olyan eszköztől, ami gátolja a sportszerű versenyt, és reméli, hogy a teszt eredménye mögött nincs szándékosság. A doppingteszt hivatalos eredményét a támogató önkormányzat sem kapta még meg.
 
A Nemzeti Vágta Szervezőbizottsága tegnap megfosztotta győzelmétől Kolumbán Örs-Istvánt, és a Zirc képviseletében Virágot meglovagoló Rigó Lorettát hirdette ki győztesnek. Ráadásul a lovast, a csapatvezetőt, a tulajdonost és a lovat a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől eltiltotta. Mi több, kizárta Sepsiszentgyörgyöt a 2019. évi Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamából és annak kvalifikációs sorozatából is.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28816
Egy szatmári képzőművész aprólékos munkával készítette el a történelmi ruhadarabot.
A pere kimenetelétől függ személyes szabadsága és hatalmának megőrzése.
Romániában még nem volt példa arra, hogy újságírók pereljenek be egy önkormányzatot.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Nem mi állítjuk ezt, hanem egy civil szervezet, mely kielemezte a jelölteket.
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.