Lia-Lia
gycsaba
2018. november 8. csütörtök, 19:03
De azért megpróbált visszavágni a bírálóinak néhány dokumentummal. Sok értelme nem volt.

Az történt, hogy a polgármesterből lett munkaügyi miniszter nem nagyon tudta megemészteni azokat a bírálatokat, miszerint az elmúlt években a kormány nem igazán fókuszált az oktatási infrastruktúra fejlesztésére és csupán két iskolát tudott építeni.

Ezért a Olguța Vasilescu a Facebook-ján vágott vissza kritikusainak egy testes bejegyzésben, melyhez egy térképet és egy sor dokumentumot is hozzácsatolt, hogy bebizonyítsa, micsoda kiadós munka folyik iskolafelújítás ügyben szerte az országban az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) keretében.

Igen ám, de az Edupedu.ro oktatásügyi szakportál áttanulmányozta a projektek jelenlegi stádiumáról szóló kimutatást, mely szerint november elsején 444 oktatási infrastruktúra-fejlesztésről szóló tervet iktattak, ezek közül 325 kapott zöld jelzést a 2014/2020-as pénzügyi ciklusban. Nem találnák ki, hogy a befejezett projektere vonatkozó hasábban milyen szám szerepel: egy nagy kövér nulla.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28820
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.