Most sírjunk, vagy nevessünk? A CFR bejelentette: felújított két (!) vasúti kocsit

A vasúttársaság nem arról híres, hogy elkapkodja a dolgokat.
Hirdetés

A közlekedési tárca nemrég ismerte be, hogy a Román Vasúttársaság (CFR) nem rendelkezik elegendő vasúti kocsival ahhoz, hogy problémamentes utaztatást biztosítson, s a tulajdonában levő 1200 kocsiból márciusban 400 műszaki okok miatt üzemképtelen, most azonban megérkezett a várva várt jó hír. Sikerült ugyanis felújítani kettő darab, 84 férőhelyes vasúti kocsit klímástól, szőnyegestől, ezeket november 15-től helyezik forgalomba.

Ennyi nagyjából. A bombahírt a Facebook-on jelentette be a közlekedési tárca, azt azonban elfelejtették hozzáfűzni, hogy több mint 300 vasúti kocsi továbbra is hiányzik a „vérkeringésből” ahhoz, hogy a vasúti közlekedést decensnek lehessen nevezni. A járműpark annyira le van pattanva egyébként, hogy a CFR jelenleg csupán 800 kocsit tud használni az egész országban, ezért van az, hogy három- négykocsis szerelvények közlekednek a hosszabb, több száz kilométeres távokon is.

A minisztérium augusztusban írt alá egy keretszerződést 371 vasúti kocsi felújításáról, de az eredmény a problémákhoz képest egyelőre mikroszkopikus méretű. Miután idén kiderült, ugye, hogy tavaly összesen 4,53 millió percet késtek a vonatok Romániában, ami csaknem 9 évnek felel meg, nem csodálkozunk, hogy vasúttársaságnál az időmérő valamiért lassabban ketyeg.  

Hirdetés