Fotó: Szabó Tünde
Büntetés a tüntetésért
Timi
2018. november 5. hétfő, 19:59
A demonstrációt szabad emberek egyéni gesztusaként hirdette meg, de a csendőrség nem vette be a ködösítést.

Kellemetlen meglepetésben részesült egy kolozsvári férfi, aki október 21-én, Kolozsvár Főterén kormányellenes tüntetést hirdetett meg. A demonstráció után két nappal, postán kapta meg a csendőrség büntetését, amit – állítása szerint – az általa létrehozott Facebook-esemény alapján állítottak ki. A tüntetés idején ugyanis senki nem kereste meg, és a büntetési jegyzőkönyvet utólagosan, a csendőrség székhelyén állították ki. A férfi nehezményezi, hogy bár soha nem volt még megbüntetve, de figyelmeztetésben sem részesítették még soha, mégis szerepel a csendőrség adatbázisában.

Ráadásul a Facebook-eseményben egyértelművé tette, hogy a tüntetés egy egyéni gesztus, amit szabad európai állampolgárként tesz. Jogában áll az utcán kifejezni nemtetszését a tüntetéseket ellehetetlenítő kormány intézkedéseivel szemben, az utca ugyanis mindenkié – hívta fel a figyelmet az esemény leírásában, melyben hangsúlyozta, hogy egyénileg csatlakozhatnak hozzá azok, akik hasonlóképpen vélekednek. Végül mintegy hatvanan társultak „egyéni gesztusához”.

A Kolozs megyei csendőrség a Mediafaxnak elárulta: Vîlcu Dumitru Cornelt 1200 lejre büntették engedély nélküli tüntetés szervezéséért és lebonyolításáért. A megbüntetett férfi közölte, ügyvédhez fordul az igazáért.   

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28768
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.