Fotó: Flickr.com
la revedere!
papmeli
2018. november 1. csütörtök, 16:19
Vannak, akik már csomagolnak!?

2019 júniusa az a dátum, amire már sokan várnak: amikor Svájc teljesen megnyitja munkaerőpiacát a román munkavállalók előtt. Ezt maga Klaus Johannis államfő jelentette be csütörtökön a svájci kollégájával, Alain Berset elnökkel közösen tartott bukaresti sajtótájékoztatón.

A kantonok országa magas béreivel és életszínvonalával régóta vonzó nemcsak a román, hanem valamennyi kelet-európai munkavállaló számára, de Svájc 2012-ben korlátozta az újonnan csatlakozott országok állampolgárainak munkavállalását. A svájci Szövetségi Tanács idei döntése szerint a román és bolgár állampolgárokra vonatkozó korlátozó intézkedések 2019. május 31-ig érvényesek.

Utána szabad az út és várhatóan sokan fognak élni a lehetőséggel. A svájciak adatai szerint az alpesi országban jelenleg mintegy 30 ezerre tehető a román bevándorlók száma. Ezek zöme magasan képzett szakember, akik beilleszkedtek a svájci társadalomba, és Iohannis államfő úgy fogalmazott: azt is megkockáztatja, hogy a fejlődéséhez is hozzájárulnak.

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.