Kicsit sűrűn gyulladnak ki a tömbházlakások ma este

Temesváron hárman, Piatra Neamţon négyen sérültek meg a tűzben.
Hirdetés

Két lakástűzhöz is ki kellett vonulniuk szerda este a tűzoltóknak. Temesváron a diáknegyed egyik tömbházában keletkezett tűz, Piatra Neamţon robbanás nyomán gyulladt ki egy lakás.

A temesvári tűz egy első emeleti lakásban ütött ki, a tűzoltók és a mentők is három-három rohamkocsival vonultak a helyszínre. A tüzet eloltották, az okát vizsgálják. Három sérültet kellett ellátni, számolt be a News.ro hírügynökségnek a Temes megyei katasztrófaelhárítók szóvivője: egy nő pánikrohamot kapott, egy férfi vágott sebét kellett ellátni, amit egy ablak kitörése közben szerzett, egy másik férfi pedig füstmérgezést szenvedett. A tömbházból 40 személyt kellett kilakoltatni.

Piatra Neamţon robbanás történt szerda este egy második emeleti lakásban, de egyelőre nem tudni, mi robbant, a tűzoltók most vizsgálják, miután három és fél órán át oltották a lakásban keletkezett tüzet. A tűz a lakásról átterjedt a tömbház homlokzatára és tetőszerkezetére, közben a lakók ki tudtak menekülni a házból, csak egy embert kellett létrán lehozniuk a tűzoltóknak – írja az Agerpres a Neamţ megyei katasztrófaelhárítók közlése alapján.

Négy személyt égési sérülésekkel szállítottak kórházba, egyikük állapota súlyos, testének 60 százalékán szenvedett égési sérüléseket.

A panelház mind a húsz lakása kisebb-nagyobb kárt szenvedett. Azoknak, akik nem térhetnek vissza lakásaikba, a polgármesteri hivatal biztosít átmeneti szállást.

Hirdetés