Nem vadászmese: a vaddisznó helyett a lövészt találták el

A visszafele elsülő sztoriban annyi a jó, hogy az áldozat nem halt bele a kalandba, bár az állapota súlyos.
Hirdetés

A Hunyad megyei Felsőbulzesd közelében történt, a Nyugati Érchegységben. Egy vadásztársaság a pénteki napon hajtóvadászatot szervezett. Vaddisznóra mentek a puskások. A kaland jól is alakult, amíg az egyik vadász, egy 59 éves férfi tévedésből hasba lőtte egyik társát. Az 53 éves férfi hasfalán át hatolt be a golyó, és a hírek szerint az ágyéktájékon távozott.

A sérültet sürgősségi úton a dévai megyei kórházba szállították, állapota súlyos. A rendőrség a maga részéről megkezdte az ügy kivizsgálását. Eddig sikerült megállapítani, hogy a vadászat törvényes keretek között zajlott, továbbá mind a feltételezett tettes, mind az áldozat a rásaság tagjaiként vettek részt a vadászaton, és rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel. Az illetékesek elindították a bűnvádi eljárást, gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával. Az eset konkrét körülményeinek vizsgálata még tart.

Sajnos, az utóbbi évtizedben megnövekedett a vadászbalesetek száma romániában. A szakemberek szerint a legfőbb ok a vonatkozó törvénykezések fellazulása volt. Sokkal könnyebb hozzájutni a vadászfegyverek tartására feljogosító engedélyhez, mint korábban. Aztán a fegyvertartási és -használati képzés színvonala is visszaesett, a vizsgák is könnyebbek lettek. Ennek eredményeként pedig fokozatosan fellazult a vadászfegyelem. És akkor persze, hogy jönnek a balesetek.

Hirdetés