isi-ász
Jean St'Ay
2018. október 24. szerda, 12:09
Azt mondta, hogy Erdély és Románia egyesülése igazán nagy történelmi pillanat volt Európa számára. Is.

Ugye, a minap Klaus Iohannis román elnök elment az Európai Parlamentbe, ahol biztosított mindenkit afelől, hogy Románia márpedig körömszakadtáig kitart az európai (uniós) értékek mellett.

Ennél aztán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke sem akarta alább adni, és meleg hangon üdvözölte Iohannis elnököt, Romániát, és egyáltalán. És a meleg hangú üdvözlő beszéd során mondott mindenfélét, hogy jaj, de jó lenne, ha Románia csatlakozhatna már a Schengen-övezethez, meg jaj, de jó lenne, ha román vezetés betartaná a jogállami elveket.

És mondott egy ilyet is:

„December elsején Románia a nagy egyesülést ünnepli, ahogy azt román barátaink mondani szokták. Szeretném elmondani (Iohannis – a szerk.) elnök úrnak, hogy persze, ez egy román ünnep, de ugyanakkor európai is. Mert minden, ami Romániát érinti, Európát is érinti. Minden, ami Romániához tartozik, nem idegen Európától sem. Azon a napon tehát együtt fogunk megünnepelni egy nagy történelmi pillanatot, amely Romániának és Európának is fontos.”

Na, hát akkor ezen el lehet rágódni. Vajon mit is akart ezzel mondani a derék luxemburgi? Töprengés közben tessék, meg lehet nézni Juncker mester idevágó mondókáját, 1 perc 10 másodpercnél kezdődik. A fenti idézet a dicshimnusz hű magyar fordítása:

 

comments powered by Disqus
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.