#GYERGYÓROCKS
gycsaba
2018. október 24. szerda, 20:31
Első albumán dolgozik a gyergyószentmiklósi zenekar, kaptunk egy kis ízelítőt róla.

Fut a szekér mostanában az alig pár hónapja alakult gyergyói zenekarral: a nyári fesztiválszezonban nem nagyon hiányoztak egyetlen plakátról sem, közben új dalokat jelentettek meg, melyek korrekt nézőszámokat produkálnak a Youtube-on, szeptember elején pedig megnyerték az udvarhelyi Siculus Fesztivál tehetségkutatóját, melyről mi is beszámoltunk. 

A 4S Street legutóbb augusztusban egy balladával jelentkezett, most pedig egy pörgősebb, érezhetően rádióslágernek szánt dalt tett közzé Könnyedén lepereg címmel. A Főtérhez eljuttatott közlemény szerint a zenekar számára fontos szerzeményről van szó, amely egy friss szerelmi kapcsolat rögös kezdetén született, a dalszöveg egyik sora – „Veled egy papírsárkányon repülnék” – pedig annyira megtetszett Mihály Csaba billentyűsnek, hogy fel is tetováltatta magára. 

Alin Nicuța (vokál és akusztikus gitár), Fülöp Lóránd (gitár), Szabó László (basszusgitár), Pál Andor (dobok) és Mihály Csaba (billentyűk) most épp a jövő tavasszal megjelenő első 4S Street-lemezen dolgozik, melyen az új dal is helyet kap majd. A srácokkal legközelebb november 14-én lehet találkozni Kolozsváron, a Form Space-ben.  

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.