a kötelesség teljesítése
fsandor
2018. október 23. kedd, 17:20
Milyen szépen vezényelte fehér ruhájában a könnygázrohamra induló rohamosztagosokat!

Valakik a belügyminisztériumban úgy gondolták, hogy jó ötlet lenne tábornokká előléptetni Cătălin Paraschiv csendőrezredest, a javaslatot pedig el is küldték az államelnöki hivatalnak (a tábornoki rangokat ugyanis az elnök osztja).

A felterjesztés indoklása szerint Paraschiv – aki azzal vált ismertté, hogy az augusztus 10-i bukaresti kormányellenes tüntetés szétverésének estéjén talpig fehérben, kecses mozdulatokkal, jelbeszéddel instruálta a rohampáncél-pajzsos csendőröket – szakmailag kifogástalanul és felelősen teljesítette szolgálati kötelezettségeit.

Az elnöki hivatal szerint a belügy már egy hete elküldte javaslatát a Cotroceni-palotába.

A belügyminisztérium arra is kitér a felterjesztésben, hogy Paraschiv esetében elvégezték a szükséges ellenőrzéseket, a szaktárca pedig felelősséget vállal az ezredes erkölcsi és szakmai integritásáért. Paraschiv előléptetését egyébként még májusban jóváhagyta a legfelső biztonsági tanács (CSAT), október közepén pedig sikeresen letette a szükséges vizsgát.

Paraschivot eddig kétszer is kihallgatták tanúként a tüntetéseken történt erőszakos incidensek ügyében indult ügyészségi vizsgálat során. Az ügyben több csendőrségi vezető ellen nyomoznak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28603

Beérkezett trackbackek

Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.