Több mint 200 tűzoltó oltotta a kigyulladt festékraktárat

Nagyszeben idei legnagyobb tűzvésze kilenc órán át tartott.
Hirdetés

FRISSÍTÉS: Az épületben hulladékot és veszélyes hulladékot tároltak, amelyek közül legalább 80 tonna megsemmisült – derült ki a tűz oltásában részt vett hatóságok szombat délelőtti sajtótájékoztatóján. A kigyulladt raktár épületének háromnegyede veszett oda, az oltásban igyekeztek azt a részt védeni, ahol a számítógépek vannak. A veszélyes hulladék közül nem jutott annyi a levegőbe a tűzvész során, hogy a légszennyezettség meghaladta volna az egészségügyi határértéket, közölte a Szeben megyei közegészségügyi hivatal.

 

Szerencsére senki sem sérült meg abban a hatalmas tűzben, amely Nagyszebenben keletkezett péntek éjfél tájban egy raktárban, ahol használt olajat és vízalapú festéket tároltak. Az esethez több mint 200 tűzoltó vonult ki 12 esetkocsival.

Később már 300-an dolgoztok a tűz kioltásán, a Szeben megyei mellett a helyszínre vonultak a szomszédos megyék katasztrófavédelmi egységei is, majd rendőrök, csendőrök, helyi rendőrök, a környezetvédelmi ügynökség, a repülőtér, a környezetőrség, a víz-, gáz- és villanyszolgáltatók munkatársai – írja a helyi turnulsfatului.ro.

A környéken rendőrök és csendőrök zárták le a forgalmat egyrészt azért, hogy a tűzoltók könnyebben mozogjanak a helyszínen, másrészt robbanás veszélye is fennállt a gyúlékony anyagok és szórófejes palackok miatt.

A tűzoltóság reggeli közleménye szerint fél kilenc után sem sokkal oltották el az utolsó tűzfészket, és elkezdik vizsgálni, mitől kaphatott lángra az egész raktár. Vizsgálják a baleset, rövidzárlat, de akár a szándékos gyújtogatás lehetőségét is.

Hirdetés

 

 

Hirdetés