Jóslat, rosszslat
Jean St'Ay
2018. október 16. kedd, 11:06
De máris soroljuk, mi az, ami összejön jövőre. Ugye, már nagyon várta a jó híreket?

Úgy véljük, a világtörténelem egyik legismertebb jósát (vagy egyik legismertebb drogos vizionáriusát, ahogy tetszik) senkinek sem kell bemutatni. Egyenesen belevágunk: ezekre a dolgokra várhatunk a 2019-es évben.

1. Megnőnek a vizek. Magyarul: Nostradamus mester globálisfelmelegedés-hívő volt! Szóval, emelkedni fog a tengerszint. De nem ám kicsit. Nagyon! Több méterrel. A legendásan homályos nostradamusi négysorosokat úgy is lehet értelmezni, hogy az Antarktisz darabjai leválnak a kontinensről, szépen elolvadnak, és úgy. Oké, ez nem olyan nagy ügy. Számtalan tudós mondogatja ugyanezt, szerte a világon. Biza, igaznak tűnik a mondás: ha az ember elég hosszú ideig mondogat valamit, akkor az a valami egyszer csak bekövetkezik. Ha pedig így van, akkor jövőre bye-bye, Hollandia, például! És helló, uragánok, éhínség, aszály, menekültek, háborúk.

2. Na, ez szinte biztos: egy nagy keleti hatalom legyőz egy nagy nyugati hatalmat. Máris lehet tippelni: Kína megveri Amerikát? Putyin térdre kényszeríti az EU-t? Ne adj Isten, Románia feketére pofozza Magyarországot? Egy dolog nagyon fontos, melegen ajánljuk: aki úgy érzi, nyugaton él valaki máshoz képest, na, az nagyon ügyeljen a keleti szomszédra. Mert Nostradamus megmondta!

3. Jönnek a bőr alá ültetett csipek. Ez igazából már beteljesült. A kutyák például egész eposzokat tudnának regélni róla. De egy ideje már az emberi faj sem teljesen csiptelen. Valljuk be: egész jól eltalálta ezt a Mester.

4. Angliának új királya lesz. Ez viszont szomorú. Mert ehhez II. Erzsébet királynőnek el kell tűnnie a trónról. Ami, tekintettel kedvenc koronás főnk életkorára (92 éves, Isten éltesse Felségedet!), nem is olyan valószínűtlen. Jaj, Felség, nagyon drukkolunk Önnek! És azért ne feledje: ez a Nostradamus elég sok hülyeséget is összehordott.

5. Emberek fognak lakni a Holdon. Na, ez már szinte unalmas, akkora közhely, lásd a mondogatás erejét, az 1. pontnál. Persze, egész sor terv létezik a témában. Elon Musk már ki is lőtte kedves Tesláját (jó, nem feltétlenül a Holdra szánta), benne egy, izé, emberrel. De hogy pont fix 2019-ben már humanoidok fognak lakni, vagyis életvitelszerűen lebzselni a Holdon… nos, szakavatott véleményünk szerint ezt a jóslatot (is) elcseszte a Nagyember.

6. Oké, ezt szinte le se merjük írni, annyira tré. Visszajönnek a földönkívüliek. A Földre. Bocsánatot kérünk, Nostradamus nevében is.

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.