Jóslat, rosszslat
Jean St'Ay
2018. október 16. kedd, 11:06
De máris soroljuk, mi az, ami összejön jövőre. Ugye, már nagyon várta a jó híreket?

Úgy véljük, a világtörténelem egyik legismertebb jósát (vagy egyik legismertebb drogos vizionáriusát, ahogy tetszik) senkinek sem kell bemutatni. Egyenesen belevágunk: ezekre a dolgokra várhatunk a 2019-es évben.

1. Megnőnek a vizek. Magyarul: Nostradamus mester globálisfelmelegedés-hívő volt! Szóval, emelkedni fog a tengerszint. De nem ám kicsit. Nagyon! Több méterrel. A legendásan homályos nostradamusi négysorosokat úgy is lehet értelmezni, hogy az Antarktisz darabjai leválnak a kontinensről, szépen elolvadnak, és úgy. Oké, ez nem olyan nagy ügy. Számtalan tudós mondogatja ugyanezt, szerte a világon. Biza, igaznak tűnik a mondás: ha az ember elég hosszú ideig mondogat valamit, akkor az a valami egyszer csak bekövetkezik. Ha pedig így van, akkor jövőre bye-bye, Hollandia, például! És helló, uragánok, éhínség, aszály, menekültek, háborúk.

2. Na, ez szinte biztos: egy nagy keleti hatalom legyőz egy nagy nyugati hatalmat. Máris lehet tippelni: Kína megveri Amerikát? Putyin térdre kényszeríti az EU-t? Ne adj Isten, Románia feketére pofozza Magyarországot? Egy dolog nagyon fontos, melegen ajánljuk: aki úgy érzi, nyugaton él valaki máshoz képest, na, az nagyon ügyeljen a keleti szomszédra. Mert Nostradamus megmondta!

3. Jönnek a bőr alá ültetett csipek. Ez igazából már beteljesült. A kutyák például egész eposzokat tudnának regélni róla. De egy ideje már az emberi faj sem teljesen csiptelen. Valljuk be: egész jól eltalálta ezt a Mester.

4. Angliának új királya lesz. Ez viszont szomorú. Mert ehhez II. Erzsébet királynőnek el kell tűnnie a trónról. Ami, tekintettel kedvenc koronás főnk életkorára (92 éves, Isten éltesse Felségedet!), nem is olyan valószínűtlen. Jaj, Felség, nagyon drukkolunk Önnek! És azért ne feledje: ez a Nostradamus elég sok hülyeséget is összehordott.

5. Emberek fognak lakni a Holdon. Na, ez már szinte unalmas, akkora közhely, lásd a mondogatás erejét, az 1. pontnál. Persze, egész sor terv létezik a témában. Elon Musk már ki is lőtte kedves Tesláját (jó, nem feltétlenül a Holdra szánta), benne egy, izé, emberrel. De hogy pont fix 2019-ben már humanoidok fognak lakni, vagyis életvitelszerűen lebzselni a Holdon… nos, szakavatott véleményünk szerint ezt a jóslatot (is) elcseszte a Nagyember.

6. Oké, ezt szinte le se merjük írni, annyira tré. Visszajönnek a földönkívüliek. A Földre. Bocsánatot kérünk, Nostradamus nevében is.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28512
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.