Jóslat, rosszslat
Jean St'Ay
2018. október 16. kedd, 11:06
De máris soroljuk, mi az, ami összejön jövőre. Ugye, már nagyon várta a jó híreket?

Úgy véljük, a világtörténelem egyik legismertebb jósát (vagy egyik legismertebb drogos vizionáriusát, ahogy tetszik) senkinek sem kell bemutatni. Egyenesen belevágunk: ezekre a dolgokra várhatunk a 2019-es évben.

1. Megnőnek a vizek. Magyarul: Nostradamus mester globálisfelmelegedés-hívő volt! Szóval, emelkedni fog a tengerszint. De nem ám kicsit. Nagyon! Több méterrel. A legendásan homályos nostradamusi négysorosokat úgy is lehet értelmezni, hogy az Antarktisz darabjai leválnak a kontinensről, szépen elolvadnak, és úgy. Oké, ez nem olyan nagy ügy. Számtalan tudós mondogatja ugyanezt, szerte a világon. Biza, igaznak tűnik a mondás: ha az ember elég hosszú ideig mondogat valamit, akkor az a valami egyszer csak bekövetkezik. Ha pedig így van, akkor jövőre bye-bye, Hollandia, például! És helló, uragánok, éhínség, aszály, menekültek, háborúk.

2. Na, ez szinte biztos: egy nagy keleti hatalom legyőz egy nagy nyugati hatalmat. Máris lehet tippelni: Kína megveri Amerikát? Putyin térdre kényszeríti az EU-t? Ne adj Isten, Románia feketére pofozza Magyarországot? Egy dolog nagyon fontos, melegen ajánljuk: aki úgy érzi, nyugaton él valaki máshoz képest, na, az nagyon ügyeljen a keleti szomszédra. Mert Nostradamus megmondta!

3. Jönnek a bőr alá ültetett csipek. Ez igazából már beteljesült. A kutyák például egész eposzokat tudnának regélni róla. De egy ideje már az emberi faj sem teljesen csiptelen. Valljuk be: egész jól eltalálta ezt a Mester.

4. Angliának új királya lesz. Ez viszont szomorú. Mert ehhez II. Erzsébet királynőnek el kell tűnnie a trónról. Ami, tekintettel kedvenc koronás főnk életkorára (92 éves, Isten éltesse Felségedet!), nem is olyan valószínűtlen. Jaj, Felség, nagyon drukkolunk Önnek! És azért ne feledje: ez a Nostradamus elég sok hülyeséget is összehordott.

5. Emberek fognak lakni a Holdon. Na, ez már szinte unalmas, akkora közhely, lásd a mondogatás erejét, az 1. pontnál. Persze, egész sor terv létezik a témában. Elon Musk már ki is lőtte kedves Tesláját (jó, nem feltétlenül a Holdra szánta), benne egy, izé, emberrel. De hogy pont fix 2019-ben már humanoidok fognak lakni, vagyis életvitelszerűen lebzselni a Holdon… nos, szakavatott véleményünk szerint ezt a jóslatot (is) elcseszte a Nagyember.

6. Oké, ezt szinte le se merjük írni, annyira tré. Visszajönnek a földönkívüliek. A Földre. Bocsánatot kérünk, Nostradamus nevében is.

comments powered by Disqus
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.
A Román Nemzeti Bank (BNR) szerint az ország küladóssága 2019. július 1-jén 103,671 milliárd euró volt. Románia összes termőföldje alig 75 milliárd eurót ér.