Döntetlen a tallinni káoszban

Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
Hirdetés

A görögök ellen mindkét meccsen jól záró, kevés helyzetet engedő magyar védelem helyzetet sokaságát ajándékozta az első három meccsén gólt sem szerző észt válogatottnak, így aztán az első, majd a második félidőben is futnia kellett az eredmény után. Hogy nem lett csúfos vereség a vége, azt a kaotikus, mindkét oldalon leginkább a zavarosban halászó focit hozó meccs első észt védelmi bakiját kihasználó Nagy Dominiknak, majd a második félidőben két magyar szöglet után is betaláló Szalai Ádámnak volt köszönhető – a csapatkapitány azonban győzelem helyett csak gólokkal ünnepelhette ötvenedik válogatottságát. A szerencse is mindkét oldalon szerepet játszott a találatokban: a második hazai gól egy Pátkai lábán megpattanó beadásból hullott a magyar kapuba, Szalai fejesét pedig az észt cserekapus, Sergei Lepmets védte be. Utóbbi 2011 és 2013 között éppen a román élvonalban védett (a Temesvári Poli, a Concordia Chiajna, majd a Ceahlăul játékosa volt), az FC Hermannstadt középpályása, Ilja Antonov pedig végigjátszotta a találkozót. Ezzel szemben magyar oldalon Lang Ádám, a Kolozsvári CFR védője nem lépett pályára.  

„Három nappal ezelőtt remek védekezéssel játszottunk, ezúttal viszont háromszor is gólt kaptunk az észt együttestől, ami elsőre nehezen érthető. Második átgondolásra azonban az edzőé a felelősség, és én vállalom ezt. A fő probléma a védők közötti távolság volt. Az, amit gyakoroltunk, lényegesen különbözik attól, amit ma láttam a pályán. Eszerint a játékosok nem voltak elég felkészültek, vagy nem koncentráltak úgy, ahogy kellett volna. Magasan ma teljesített legrosszabbul a védelem az eddigi mérkőzéseink alatt” – mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a kritika mellett pozitívan értékelte, hogy csapata hátrányban jól reagált a nyomásra.

Mivel a csoport másik mérkőzésen a finnek negyedik meccsüket is kapott gól nélkül nyerték meg, a magyar válogatott számára elúszott a csoportgyőzelem és a feljutás esélye. Rossi csapata novemberben két hazai mérkőzéssel, 15-én az észtek és 18-án a finnek ellen zárja a sorozatot.

UEFA Nemzetek Ligája, 4. forduló:
C osztály, 2. csoport: Észtország–Magyarország 3-3 (Luts 20., Pikk 69., Anier 79., illetve Nagy D. 24., Szalai 54., 81.), Finnország–Görögország 2-0 (Soiri 46., Kamara 89.).
Az állás: 1. Finnország 12 pont, 2. Görögország 6, 3. Magyarország 4, 4. Észtország 1.
 

Hirdetés