Kép: avvo.com
Final countdown
papmeli
2018. október 11. csütörtök, 17:57
Érdekes törvénytervezettel állt elő a család miatt aggódó PSD egyik parlamenti képviselője.

Georgian Pop, a nemrég még a család fogalmáról népszavazást szervező kormánypárt parlamenti képviselője most a válni szándékozó házastársaknak kelne a segítségére. Mégpedig úgy, hogy háromnapos fizetett szabadságot biztosítana a számukra.

A PSD-s honatya már be is nyújtotta a szenátushoz törvénytervezetét, mely szerint azok, akik válási procedúrán esnek át, kérésre három nap pihenésre jogosultak, amit a munkáltató áll. A képviselő azzal indokolja javaslatát, hogy a váló házastársaknak időre van szükségük a trauma feldolgozásához és a problémák megoldásához.

A tervezet azonban arra is kitér, hogy a válási szabadságra csak a társadalombiztosítással rendelkező alkalmazottak jogosultak. A háromnapos pihenőszabadság a válás kihirdetését követő négy hétben járna az érintetteknek.

A törvénytervezet indoklásában arra is kitér a kezdeményező, hogy Romániában a rendszerváltás óta a házasságok mintegy 25 százaléka válással végződik, és ez az arány állandósulni látszik.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28471
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.