Pandúrból lesz a legjobb rabló – bizonyította majdnem egy olasz rendőr a temesvári reptéren

Nem tudott ellenállni egy utastársa ékszereinek.
Hirdetés

Egy olasz rendőr majdnem bebizonyította, hogy a Rablóból lesz a legjobb pandúr szólás fordítva is igaz: simán lenyúlt néhány ékszert egy utastársa holmijából a temesvári repülőtéren.

Az incidens még kedden történt, amikor a Temesvár-Róma fapados járat indulása előtt az utasok éppen a biztonsági ellenőrzésen mentek át.

Egy nő az ilyenkor szokásos eljárás szerint személyes holmiját, így az ékszereit egy kis tálcába tette, majd a vizsgálat után elindult a gép felé, de ekkor észrevette, hogy több ékszere is hiányzik.

Azonnal értesítette a biztonságiakat, akik értesítették a rendőrséget. A hatóságok a nő társaságában visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit, amin kiszúrták, hogy a vizsgálat során a sorban a nő mögött álló férfi belenyúlt a tálcába, és több tárgyat is elemelt onnan, majd felszállt a római gépre.

És a nő szerencséje ezt követően is kitartott: a gép még éppen csak készülődött a felszálláshoz, így még le lehetett állítani. A rendőrség le is szállította a botcsinálta tolvajt, akinél két gyűrűt és egy karkötőt találtak.

Hirdetés

Az igazoltatásnál derült ki, hogy a 45 éves férfi az olasz rendőrség tagja, aki a szabadságát töltötte Temesváron. Ez azonban nem mentette meg attól, hogy lopás miatt bűnvádi eljárás induljon ellene.

A férfi – aki érzéseink szerint már nem sokáig erősíti az olasz rendvédelmi szerveket – szabadlábon maradt, szerdán haza is utazhat.

Hirdetés