Laci volt, Laci van
Szerző: Boros Miklós
2018. október 10. szerda, 15:02
Megmentőként számítanak rá Nagyszebenben.
Vasile Miriuţă lett a Liga 1 labdarúgó-bajnokság utolsó előtti helyén álló nagyszebeni FC Hermannstadt új edzője. Az alig három éve alapított, de tavasszal már kupadöntőt játszó és az élvonalba jutó nagyszebeni klub kedden menesztette Alexandru Pelics-et, akinek vezetésével az első 11 fordulóban mindössze 8 pontot szerzett a csapat.
 
A hétvégén a Craiova ellen idegenben 1– 1-es döntetlent elérő Pelics amúgy már érezte vesztét, hiszen a mérkőzés előtt azt nyilatkozta: négy meccs óta tudja, kire akarják lecserélni. A hírek szerint nem sokáig marad állás nélkül a hét év alatt két szebeni csapatot (2011-ben a Voinţát) is az első osztályba juttató edző, akit a Liga 2-es Temesvári Ripensia csábít.
 
Miriuţă a szezon végéig kötött szerződést a nagyszebeni klubbal, és bár hivatalosan csak a bennmaradást várják el tőle, ő jóval többet szeretne elérni. „Személy szerint a legjobb nyolc közé szeretnék jutni. Nem volt nehéz megegyezni az itteniekkel, remek emberek, akik a csapat javát akarják, akárcsak én, az egész város és a játékosok is. Ilyenek vagyunk mi, erdélyiek” – nyilatkozta kinevezése után Miriuţă. 
 
Az 50 esztendős Miriuţă a Liga 1-ben korábban a Ceahlăul Piatra Neamţ, a Kolozsvári CFR (két alkalommal), a Marosvásárhelyi ASA, a Concordia Chiajna és a Dinamo edzője volt, de dolgozott a magyar NB I-ben (ETO FC Győr) és a német Bundesliga 3-ban (Energie Cottbus) is. Eddigi legjobb eredménye a CFR-rel 2017-ben elért negyedik hely. Mióta március elején menesztették a Dinamótól, amellyel nem sikerült a felsőházi rájátszásba jutnia, televíziós szakértőként dolgozott. Hogy a bukaresti klub gyenge szereplése nem az ő „bűne” volt, azt a jelenlegi állás jól tükrözi: a Dinamo a 12. helyen áll, alig három ponttal előzve meg az újonc Hermannstadtot.   
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28457
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.