Magyar válogatott román focistából lett edző veszi át a német nevű román klubot

Megmentőként számítanak rá Nagyszebenben.
Hirdetés
Vasile Miriuţă lett a Liga 1 labdarúgó-bajnokság utolsó előtti helyén álló nagyszebeni FC Hermannstadt új edzője. Az alig három éve alapított, de tavasszal már kupadöntőt játszó és az élvonalba jutó nagyszebeni klub kedden menesztette Alexandru Pelics-et, akinek vezetésével az első 11 fordulóban mindössze 8 pontot szerzett a csapat.
 
A hétvégén a Craiova ellen idegenben 1– 1-es döntetlent elérő Pelics amúgy már érezte vesztét, hiszen a mérkőzés előtt azt nyilatkozta: négy meccs óta tudja, kire akarják lecserélni. A hírek szerint nem sokáig marad állás nélkül a hét év alatt két szebeni csapatot (2011-ben a Voinţát) is az első osztályba juttató edző, akit a Liga 2-es Temesvári Ripensia csábít.
 
Miriuţă a szezon végéig kötött szerződést a nagyszebeni klubbal, és bár hivatalosan csak a bennmaradást várják el tőle, ő jóval többet szeretne elérni. „Személy szerint a legjobb nyolc közé szeretnék jutni. Nem volt nehéz megegyezni az itteniekkel, remek emberek, akik a csapat javát akarják, akárcsak én, az egész város és a játékosok is. Ilyenek vagyunk mi, erdélyiek” – nyilatkozta kinevezése után Miriuţă. 
 
Az 50 esztendős Miriuţă a Liga 1-ben korábban a Ceahlăul Piatra Neamţ, a Kolozsvári CFR (két alkalommal), a Marosvásárhelyi ASA, a Concordia Chiajna és a Dinamo edzője volt, de dolgozott a magyar NB I-ben (ETO FC Győr) és a német Bundesliga 3-ban (Energie Cottbus) is. Eddigi legjobb eredménye a CFR-rel 2017-ben elért negyedik hely. Mióta március elején menesztették a Dinamótól, amellyel nem sikerült a felsőházi rájátszásba jutnia, televíziós szakértőként dolgozott. Hogy a bukaresti klub gyenge szereplése nem az ő „bűne” volt, azt a jelenlegi állás jól tükrözi: a Dinamo a 12. helyen áll, alig három ponttal előzve meg az újonc Hermannstadtot.   

Hirdetés