Voks populi
béel
2018. október 7. vasárnap, 07:27
Az első napon a 6 százalékot sem érte el e részvételi arány.
Innen lesz szép fölállni: a szombati össznépi érdektelenség után vasárnap reggel hét órától 5,72 százalékos rézvételről folytatódott a népszavazás a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról.
 
A csaknem 19 millió választópolgárból az első napon a központi választási bizottság (BEC) becslése szerint országszerte 1 millió 46 ezer választó járult az urnákhoz.
 
A magyar többségű megyék szombaton sereghajtók voltak: a nap végéig Hargita megyében a jogosultak 2,22, míg Kovászna megyében a jogosultak 2,31 százaléka adta le voksát.
 
A legmagasabb részvételt a népszavazás első napján Bihar megyében regisztrálták, ahol a névjegyzékben szereplők 8,67 százaléka járult az urnákhoz.
 
Ehhez talán az is hozzájárult, hogy a hét folyamán Nagyváradon járt Soltész Miklós, a budapesti Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, aki Böcskei László római katolikus és Csűry István református püspök társaságában részvételre és az alkotmánymódosítás támogatására buzdította az embereket. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28413
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.