Lifttel, mozgólépcsővel a bűzbe: így folytatnák a kolozsvári vasútállomás korszerűsítését

Egymillió euróba kerülne, a városháza egy kormányhatározatra vár.
Hirdetés

Folyatja a vasútállomás korszerűsítését a kolozsvári önkormányzat, azaz folytatná, ha a közlekedési tárca is rábólint a kezdeményezésre. A terv szerint mozgólépcsőket szerelnének az aluljárókba vezető lépcsők mellé, de szó van felvonók üzembe helyezéséről is a mozgáskorlátozottak számára, róluk ugyanis megfeledkeztek a korszerűsítés első fázisában.

A 8 hónapig tartó kivitelezési munkálatokra egymillió eurót költenének. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a közlekedési minisztérium átadja a területet a polgármesteri hivatalnak egy kormányhatározat alapján, az erre vonatkozó kérelmet ezután küldik el Bukarestbe. A kolozsvári vasútállomás előtti tér korszerűsítése 2016 nyarán fejeződött be, munkálatokkal párhuzamosan összekötötték a környék már meglévő aluljáróit, így a Ferenc József (Horea) útról  egyenesen a peronokhoz lehet jutni a föld alatt.

A pályaudvar új, 90 méteres aluljáróját azóta sem sikerül rendbe tartani, rendszeresen tele van szeméttel és sokan közvécének használják, emiatt nehezen elviselhető bűz terjeng a folyosón.  

 

Hirdetés