Petrozseni
Jean St'Ay
2018. szeptember 25. kedd, 10:36
Pont fix azzal a zsenialitással, ahogy bebizonyította, hogy 12 nagyobb mint 16.

Közhely már, hogy a román oktatási minisztérium, élén Valentin Popa miniszter úrral, hozott egy intézkedést, miszerint a romániai magyar tannyelvű iskolákban alsó tagozaton is román szaktanár tanítsa a román nyelvet. Emiatt tiltakozik a romániai magyar szülőközösség, a tanári közösség, az RMDSZ-közösség, gyakorlatilag mindenki, aki él és mozog.

Liviu Dragnea szocdem vezér megígérte, hogy az erősen ostoba intézkedést két héten belül eltörlik, és ketyeg az óra. Ehhez képest mivel állt elő a mioritikus oktatás vezérlőpultja körül folyamatosan ólálkodó bukott tanügyminiszter? Igen, az a bizonyos Liviu Pop, aki legutóbb azt akarta bizonyítani, hogy 12 nagyobb mint 16, de ez se sikerült neki.

A Pop-féle megoldás annyira sajátos és egyedi, hogy nem merjük csak úgy összefoglalni. Idézzük: „A törvény (…), pontosabban a szóban forgó cikkely olyan intézkedés, amelyet a kedvezményezett javára lehet alkalmazni, hogy a nevelését szolgálja. A szaktanárok általi román nyelvoktatás megoldása igen egyszerű. (Figyelem, most jön a gordiuszi csomó elnyisszantása – a szerk.) A tanító és a román szaktanár tarthatja együtt a román órákat.”

Tádám! Probléma megoldva. Nem egy oktató, hanem kettő taníthatja a románt a magyar elemistáknak. Nem jobb ez? 2 több mint 1.

És ha már az oktatásnál tartott, Pop úr megvillantotta intellektusát a marosvásárhelyi orvosi egyetemek fúzióját illetően is. A bukott tanügyminiszter ez ügyben örömének adott hangot, mivel a vak is látja, hogy a fúzió által létrejött Románia legnagyobb orvosi egyeteme! Hát nem csodás? A végére hagytuk a Pop úr egy másik aranyköpését a témában: „A politikum nem avatkozik az egyetemi autonómiába. Úgy gondolom, minden elégedetlenség ellenére továbbra is iskolapolitikát kell csinálnunk, nem politikát az iskolában.” Erre mit mondjunk? Feláll, hosszan és ütemesen tapsikol.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28263
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.