Hiába írt alá, most akadályozza az aláírások leadását Arad polgármestere

Gheorghe Falcă aláírt ugyan az USR-nek, de az ívek hitelesítését nem siette el. Sőt.
Hirdetés

Végéhez közeledik az USR aláírásgyűjtési kampánya, péntek az utolsó nap, akikor leadhatják az íveket az Alkotmánybírósághoz. A politikai alakulat egymillió aláírást gyűjtött azért, hogy alkotmány tiltsa meg a jogerősen elítélt személyeknek, hogy választáson indulhassanak. Aradon mintegy 21 ezer szignó gyűlt össze, és ez most mind odaveszhet amiatt, hogy a polgármesteri hivatal még mindig nem ellenőrizte a hitelességüket.

Pedig ideje lett volna rá, hiszen az USR azt állítja, még augusztus végén adták le a listákat. És a városháza illetékesei rég kifutottak a törvény által megszabott 15 napos határidőből, amely alatt meg kellett volna vizsgálni. Emiatt a párt Arad megyei szervezete most Gheorghe Falcă polgármester lemondását kéri.

Az elöljáró azt állítja, semmi köze az ügyhöz, hiszen az ellenőrzési eljárás nem a polgármester, hanem a jegyző hatáskörébe tartozik. Különben is, mi oka lenne akadályozni azt, mikor maga is aláírta az íveket? – teszi fel a kérdést. Igaz, gesztusát a sajtó inkább önreklámnak minősítette, mint valós támogatásnak.

Hirdetés

Az  önkormányzat jegyzője a Ziare.com kérdésére az aláírások mennyiségére panaszkodott, elmondása szerint ezek ellenőrzése hihetetlen nagy munka, és a városházán nincsenek külön alkalmazottak erre, a többi feladattal párhuzamosan zajlik. Sőt, a jegyző szerint maga a rendszer is akadályozza őket, hiszen a túlterheltség miatt folyamatosan lefagy. Úgy tűnik, nem csak Aradon halasztották az utolsó percre az aláírásellenőrzést.

 

Hirdetés