Tüntető magatartás
béel
2018. szeptember 21. péntek, 08:50
Nincs kivételezés.

Magas szinteket is elért az tüntetők elleni csendőrrohammal végződött augusztus 10-i kormányellenes tüntetés ügyébe indított bűnvádi nyomozás: ügyészségi források szerint péntekre beidézett a katonai ügyészség a csendőrö vezetőket.

Nem is akármiért: hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanúja miatt eljárást indul ellenük.

Az érintettek között ott van  Ionuţ Cătălin Sindile ezredes, a csendőrség jelenlegi főparancsnoka, aki ellen hivatali visszaélésben való bűnrészesség miatt nyomoznak.

Vizsgálódnak helyettese,  Gheorghe Sebastian  Cucoş ezredes ellen is, aki az ominózus tüntetés idején a csendőrség ideiglenes főparancsnoka volt.

Ellene is ugyanaz a gyanú, mint Sindile ellen. 

Nyomoznak  Laurenţiu Cazan őrnagy ellen, aki a kormánypalota előtti bevetésen részt vevő csendőri egységek parancsnoka volt. Ellene hivatali visszaélés, valamint okirat-hamisításban és hamisított okiratok felhasználásában való bűnrészesség a gyanú.

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják  Mihai Dan Chirică belügyi államtitkárt, rendőr főfelügyelőt is.

A katonai ügyészség azt követően indított nyomozást a tüntetés ügyében, hogy számos tüntető feljelentést tett a csendőrroham során elszenvedett sérülések miatt. Az ügyészség szerint összesen 770 feljelentés érkezett.

Mint ismeretes, a tüntetést a román diaszpóra szervezte Bukarestben, a kormánypalota előtt, azonban a tüntetők közé már a megmozdulás korai szakaszában olyan huligánok vegyültek, akik szándékosan provokálták a csendőröket, szegélykövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták őket.

A rendfenntartó erők könnygázzal válaszoltak, majd később, az egyre erőszakosabbá váló összecsapások során az a döntés született, hogy ki kell szorítani a tömeget a térről.

A csendőrök az akció során nem nézték, hogy ki áll előttük: válogatás nélkül vertek mindenkit, függetlenül attól, hogy a huligánok közé tartozott, vagy békés tüntető volt.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28219
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.