Fotó: Romkat.ro
Ádám és Éva
Szerző: Főtér.ro
2018. szeptember 20. csütörtök, 18:44
Erről Csíksomlyón közös állásfoglalást is megfogalmaztak.

Bár a katolikus egyház álláspontja az október 6-7. népszavazásról eddig is ismert volt, úgy tűnik, a kampányba is aktívan beszállnak. A római és görög katolikus püspökök buzdítást intéztek a katolikus papokhoz és hívekhez, illetve „Románia minden jóakaratú állampolgárához."

A Romániai Püspöki Konferencia tagjai csütörtöki közleményükben azt szorgalmazzák, hogy ezek vegyenek részt a Románia Alkotmánya 48. pontja 1. bekezdésének módosítására kiírt népszavazáson. És azt is kérik, hogy igennel szavazzanak.

Ugyanis, mint írják „az alkotmány feladata, hogy olyan törvények biztosítását tegye lehetővé, amelyek óvják a családtagok jogait és tiszteletben tartják keresztény hagyományainkat; a „házasság” kifejezéssel olyan kapcsolatra kell utaljunk, amely egy életre szól, egy férfi és egy nő között jön létre, és ezáltal nyitott az élet továbbadására".

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28215
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.