A román csendőrség lerohanta a tengerpartot, meg az ott nyaralókat

Jó, nem tüntetőket verni mentek, hanem strandfocizni, de attól még simán repültek szállásukról a civil turisták.
Hirdetés

A sztori a következő. Idén is megszervezték a román csendőrség strandfoci kupáját. Ez nagyon szép dolog. Végül is, egy erőszakszervezet tagjainak is szükségük van a kikapcsolódásra. Ők is emberek, na. Az idei kupa a szokottnál is népszerűbbnek bizonyult: 1000 csendőr, rendőr, börtönőr jelentkezett a „bevetésre”, sokan családostul. Elképzelhető, hogy a nagy népszerűség titka többek között a román kormány által nagyvonalúan felajánlott vakációs utalványcsomagban keresendő: a derék csendőrök 1450 lej értékben kaptak vakációs utalványokat, így tehát a négy éjszakás szállásköltség (napi három étkezéssel) csupán 725 lejbe került.

Egy szó, mint száz, a vakációs csapat levonult a román tengerpartra, ahol a Jupiter üdülőtelep két szállodájában kaptak szállást. Igen ám, de volt egy kis baj. A két szállodában olyan civil turisták is laktak épp, akik még 2017-ben foglalták le szálláshelyüket az érintett helyeken. Ezeket a turistákat a szálloda vezetősége szépen áthelyezte egy másik, történetesen alacsonyabb színvonalú szálláshelyre. És hogy mi volt a magyarázat? Megpróbáljuk idézni: „Azért helyeztük át a turistákat, mert egy zajos, hangsúlyosan maszkulin akcióra került sor.”

Miután a nemkívánatos elemeket (értsd, az érvényes jegyekkel, foglalásokkal rendelkező nyaralókat) félreállították az útból, sor kerülhetett a zajos, maszkulin akcióra. Az 1000 csendőr, rendőr és börtönőr irtó jól érezte magát, a kupa sikeresnek bizonyult, a meccsek után a társaság tábortüzeket gyújtott a tengerparton, roppantak a tűzijátékok, és az egyik szállodában be is törtek pár ablakot. A szálloda vezetősége elégedetten nyugtázta: jól tették, hogy áthelyezték a többi nyaralót, hiszen lényegében a testi-lelki épségükre vigyáztak.

Hirdetés