Beteg egészségügy
Szerző: Főtér.ro
2018. szeptember 18. kedd, 17:21
Megfelelő kórházi ágy hiányában öt kórház is visszautasította a kórosan elhízott vajúdó kismamát.

A 28 éves nő a Vaslui megyei Bârladon kellett volna szüljön, de a kisváros kórháza félt a bonyodalmaktól, ezért megpróbálták a iași-i szülészetre átutalni, ahol rendszerint átveszik a komplikáltabb eseteket.

Iași-ban azzal utasították vissza a szülés levezetését, hogy nem rendelkeznek olyan kórházi ággyal, mely elbír egy 160 kilogrammos beteget. A bărladi kórházi sajtószóvivő szerint ez csak kifogás volt, ugyanis a gyógyinétezeti ágyak akár 250 kilogrammos páciensek ellátására is alkalmasak.

Ezt követően egy vaslui-i és egy galaci kórházban is próbálkoztak a nő elhelyezésével, de nem jártak sikerrel. Hiába kértek Iași-ból mentőhelikoptert, a jármű állítólag más beteg szállításában vett részt, és csak estére szabadult fel. Végül egy mentőautóval szállították Bukarestbe, de útközben még a buzău-i kórháznál is megálltak, mivel bármikor beindulhatott a szülés.

Minden jó, ha jó a vége: a bukaresti kórházban császármetszéssel segítették világra az újszülöttet, 3,9 kilogrammal. A kaland ellenére az anyuka és a baba is jól van. A romániai egészségügy pedig ismét leszerepelt.  

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.