Több mint háromszázezer önkéntes gyűjtötte az ország szemetét a hétvégén

A Let`s Do It, Romania! hulladékgyűjtő akció továbbra is az ország legnagyobb közösségi megmozdulása.
Hirdetés

Komoly eredményeket mutatott fel idén is a Let`s Do It, Romania! elnevezésű kezdeményezés: az országtakarítás keretében körülbelül 467 ezer zsák szemetet gyűjtött össze mintegy 338 ezer önkéntes – derül ki az országos program honlapján közölt adatokból. 

A szeptember 15-ei akcióhoz országszerte több mint 1200 polgármesteri hivatal csatlakozott, de oktatási intézmények, vállalatok és civil szervezetek képviselői is kesztyűt húztak. A legszorgalmasabbak idén a Máramaros megyeiek voltak, ahol 32 142 személy vett részt az akcióban, ők 21 ezer zsák szemetet gyűjtöttek össze. Hasonló teljesítménnyel büszkélkedhetnek a Botoșani megyeiek is, ahol 25 600-an szálltak be az országtakarításba. Bihar megye a képzeletbeli dobogó harmadik helyén végzett, a partiumi megyében 23 ezer önkéntes 30 ezer zsáknyi hulladékot szedett össze.

Szerényen teljesített Tulcea és Buzău megye, Ialomița megyében pedig a sertéspestisjárvány miatt elmaradt az akció.

Románia 2009-ben csatlakozott a Let’s do it World mozgalomhoz – a negyedik európai uniós tagállamként –, az eddig megszervezett öt országos kampányban 1,4 millió önkéntes tevékenykedett, közel 10 millió órát dolgoztak, ezalatt közel 2,5 millió zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze. 

Hirdetés