Feladta magát a két amerikai kosaras megkéselésével gyanúsított alvilági figura

Ártatlannak mondja magát.
Hirdetés
Feladta magát hétfőn a rendőrségen az a férfi, aki a rendőrség szerint az első számú gyanúsított azon vasárnap esti incidens kapcsán, amely során megkéseltek két amerikai kosárlabdázót Brăila városában.
 
Gabriel Daniel Husein – aki Daszajev becenéven a helyi alvilági élet közismert alakja – ugyanakkor azt állítja: nincs köze a késeléshez, nem vett részt a verekedésben, sőt ő maga is áldozat.
 
Daszajevet korábban Spanyolországban kerítés és nemi erőszak miatt 20 év szabadságvesztésre ítélték, de már hét év után, 2014-ben szabadult.
 
Az ügyben egyébként a helyi törvényszéki ügyészség munkatársai nyomoznak, és első körben megnézték a szórakozóhely biztonsági kameráinak felvételeit, ahol az incidens történt.
 
A felvételeken a megtámadott amerikai sportolókat foglalkoztató helyi Cuza Sport sportklub közlése szerint az látható, hogy a kosárlabdázókat minden ok nélkül támadták meg. 
 
Először egy személy támadt rájuk, akivel semmilyen korábbi konfliktusuk nem volt, majd amikor megpróbálták megnyugtatni a kedélyeket, és elhagyni a helyiséget, egy 8-9 főből álló társaság rontott rájuk, ököllel ütötték és rugdosták őket, székeket vágtak hozzájuk, és több késszúrással meg is sebesítették őket.
 
A klub az előzetes nyomozati eredményekre hivatkozva cáfolta azon híreszteléseket, miszerint az incidens a támadók társaságában ülő nők miatt robbant volna ki, a sportolók ugyanis senkivel nem álltak szóba.
 
A sportolók állapotáról közölték, Joseph McClaim nincs veszélyben, nem szükséges más kórházba szállítani, bár tüdejét átszúrták, nincs életveszélyben, öntudatánál van, és az intenzív osztályon ápolják.
 
Társa, Darrell Bowie állapota súlyosabb, őt arc-, nyaki és hastájéki sérülései miatt a bukaresti Floreasca kórházba kellett szállítani, ahol megműtötték. 

Hirdetés