Ha, ha, ha...
Jean St'Ay
2018. szeptember 13. csütörtök, 18:18
Hát, ha erre kérik. De nem ám a sok-sok polgár, aki az ablak alatt tüntet időnként.

Csakis akkor, ha a párt vezérei szólítják fel lemondásra. A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezére, egyben a képviselőház elnöke azt követően lebegtette meg esetleges lemondását, hogy állítólag született egy levél, melyben legalább 33 PSD-s vezető kéri a lemondását a párt-, illetve házelnöki tisztségből. A kijelentés azon a megbeszélésen hangzott el, amelyen Dragnea polgármesterekke, Viorica Dancila miniszterelnökkel és több miniszterrel találkozott a csütörtöki nap folyamán.

Az ominózus levelet pénteken fogják bemutatni a pártvezetés színe előtt. Ami nyilván azt is jelenti, hogy össze kell hívni a párt végrehajtó bizottságát.

Persze, egyelőre nem érdemes túlzott reményeket fűzni a bejelentést illetően, ugyanis Dragnea úr már több ízben kijelentette: lemond, amennyiben elveszti párttársai támogatását. Viszont, például 2017-ben, amikor az akkori miniszterelnök, Sorin Grindeanu konkrétan lemondásra szólította fel, Dragnea úr azt válaszolta, hogy megbeszélte a dolgot a kollégákkal a végrehajtó bizottsági ülésen, és a kollégák biztosították őt támogatásukról.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28132
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.