puccs
béel
2018. szeptember 12. szerda, 12:02
Ez azért elég meredek.

Sajátos lépéssel próbálja igazolni a csendőrség az augusztus 10-i kormányellenes tüntetés résztvevőivel szembeni erőszakos fellépését: a Digi 24 hírcsatorna értesülései szerint államcsíny-kísérlet miatt feljelentést tett a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztályon (DIICOT).

A csendőrség a feljelentésben a büntető törvénykönyv azon cikkelyére hivatkozik, amely az alkotmányos rend nemzetbiztonságot veszélyeztető megváltoztatásának kísérletére vonatkozik. Ebben az esetben a büntetés mértéke 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztés.

Ezzel a csendőrség gyakorlatilag csatlakozott a kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párthoz (PSD), amely kedden közleményben szólította fel az illetékes állami szerveket: vizsgálja ki az arra vonatkozó híreket, miszerint az augusztus 10-i tüntetést külföldről finanszírozták, célja pedig a kormány megdöntése volt.

Mint ismeretes, a román diaszpóra által a bukaresti kormánypalota előtti téren megszervezett augusztus 10-i kormányellenes tüntetés résztvevői közé olyan elemek vegyültek, amelyek kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták, illetve folyamatosan provokálták a csendőröket.

Végül, miután egyre inkább elfajultak az utcai harcok, a csendőrség úgy döntött, kiüríti a teret. Az akció során válogatás nélkül végigverték a tüntetőket, függetlenül attól, hogy az erőszakos elemek közé tartoztak, vagy sem.

Liviu Dragnea, a PSD elnöke még vasárnap azt állította: külföldről pénzelt puccskísérlet történt, a csendőrség pedig törvényesen és szakszerűen járt el.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28106
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.